Werken bij NWO

Werken bij NWO

NWO bevordert wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse. Dit onderzoek heeft wetenschappelijke en maatschappelijke impact. Wil jij hier samen met betrokken en bevlogen collega’s aan bijdragen? Kijk naar onze vacatures in Den Haag en Utrecht.

 • NWO als werkgever

  Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. NWO is een werkgever die medewerkers ruimte biedt voor het optimaal inzetten en ontplooien van talenten, waarin vertrouwen trots en een plezierige samenwerking centraal staat. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin werknemers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

  NWO is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van OCW. De raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor de gehele NWO-koepel, die bestaat uit een NWO Institutenorganisatie (NWO-I) en een NWO Domeinorganisatie (NWO-D).  De NWO-domeinen, instituten en regieorganen voeren de kerntaak van NWO uit: het bevorderen van kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap.

  Je kunt in verschillende onderdelen van NWO aan de slag. Denk aan de afdeling Communicatie, Informatie & Automatisering, Juridische Zaken of bijvoorbeeld Financiën. Dat kan concernbreed, maar ook voor een van de NWO-domeinen. De drie NWO-domeinen (Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) en Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) organiseren de programma’s en financiering voor onderzoek. Onder NWO-D vallen ook twee regieorganen, namelijk SIA en NRO. Ga voor meer informatie over domeinen, regieorganen en instituten naar:

  Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)

  Sociale en Geesteswetenschappen (SGW)

  Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW)

  Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek NRO

  Regieorgaan SIA

  NWO-I en NWO-instituten

  Naar alle vacatures

 • Onze kernwaarden

  • Grensverleggend

  We pionieren, en verkennen de grenzen van bestaande kennis, toepassing en processen. We gaan daarmee verder dan anderen ooit gegaan zijn.

  • Betrokken

  We anticiperen op wat leeft in de wetenschap en maatschappij, en zijn nauw verbonden met onze eigen organisatie en collega’s.

  • Betrouwbaar

  We doen wat we beloven en zijn integer, transparant en zorgvuldig. We zijn hierop aanspreekbaar.

  • Verbindend

  Vanuit het principe dat het geheel meer is dan de som van de separate onderdelen hebben we een open houding en leggen we verbinding tussen stakeholders, expertises en agenda’s, zowel intern als extern.

 • NWO en wat we je bieden

  Wij vinden het belangrijk dat je je met ons verbonden voelt. Daarvoor bieden we je naast een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket uitgebreide faciliteiten voor je welzijn en ontwikkeling.

  Zo kennen we ruime opleidingsmogelijkheden (via onder andere onze NWO Academy) om je nog beter te maken in je functie en denken we graag mee over het vormgeven van je loopbaan. We versterken je talenten en bieden je mobiliteitswerkplekken binnen en buiten NWO om je carrièreblik te vergroten.

  Vitaliteit en gezondheid staan bij ons hoog in het vaandel. We stimuleren een gezonde leefstijl door het aanbieden van een breed vitaliteitsaanbod op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Ruimte voor het komen tot een optimale combinatie van werk en privé hoort daar vanzelfsprekend ook bij.

  Verder willen we graag dat je je als nieuwe medewerker snel thuis voelt in de organisatie. Daarvoor hebben we onder andere een inwerk-app die je al vóór je eerste werkdag vertrouwd laat raken met NWO, en die je ook tijdens de eerste periode helpt je weg te vinden. Daarnaast krijg je een buddy toegewezen, die je helpt zo snel mogelijk je weg te vinden binnen NWO, en ook andere collega’s zullen je met liefde de kneepjes van het vak leren.

 • Leiding geven bij NWO

  Om onze ambities te kunnen verwezenlijken hebben we stevige en inspirerende leidinggevenden nodig die zich snel kunnen aanpassen aan externe ontwikkelingen om vervolgens deze te vertalen binnen NWO en in het team. Voor leidinggevenden hebben we dan ook een leiderschapsprogramma waar leidinggevenden zich verder kunnen ontwikkelen als het gaat hun leiderschapsvaardigheden. 

 • Solliciteren tijdens coronavirus

  De sollicitatiegesprekken bij NWO gaan door, ook in coronatijd. Wij bieden daarom digitale alternatieven om het sollicitatiegesprek  te kunnen voeren.

  Solliciteren tijdens coronavirus