Werken bij NWO

Werken bij

Kom samen werken aan wetenschap

Als een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland investeren we bij NWO jaarlijks bijna 1 miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek gericht op maatschappelijke uitdagingen en in onderzoeksinfrastructuur. Dat kunnen we alleen door ook te investeren in onze medewerkers.

Of je nu werkt aan programma’s en financiering voor onderzoek of in een ondersteunende rol je collega’s hierin faciliteert; bij NWO draag je altijd bij aan het vernieuwen en verbeteren van de wetenschap. 
 

'Vanuit mijn rol sta ik echt aan de vooravond van innovatie en kennis’

Setareh Mohammadin, programmacoördinator

Aangezien ze tijdens haar onderzoeken al in allerlei commissies zat en regelmatig seminars organiseerde, dacht ze dat die functie wel eens goed bij...

Lees meer
Setareh Mohammadin werkt aan wetenschap bij NWO

'Bij NWO zijn we de spreekbuis voor de wetenschap in heel Nederland'

Ralf Boland, teamleider programmacoördinatie

Hoewel Ralf Boland na het behalen van zijn doctorsgraad zelf niet per se als onderzoeker wilde blijven werken, wilde hij wél graag bij de wetenschap...

Lees meer
Ralf Boland werkt aan wetenschap bij NWO

'Als je graag meer wilt en je hebt het in je, dan liggen er bij NWO heel veel kansen'

Lisa Blokdijk, assistent programmamedewerker

Toen Lisa Blokdijk als vakantiekracht bij NWO terechtkwam, had ze nooit gedacht er zes jaar later nog steeds te werken.

Lees meer
Lisa Blokdijk werkt aan wetenschap bij NWO (credits: NWO)

‘Ik heb hier meer verantwoordelijkheid én meer vrijheid gekregen.’

Thijs Querido, applicatiebeheerder

Thijs Querido heeft geen standaard ICT-achtergrond; hij werd opgeleid tot zeilinstructeur. Hij leerde echter al vroeg te roeien met de riemen die hij...

Lees meer
Thijs Querido werkt aan wetenschap bij NWO

'Vertrouwen in je werknemer is belangrijk voor een organisatie'

Nathalie Pinas, business controller

Waar Nathalie bij eerdere werkgevers al snel het gevoel had stil te staan, kreeg ze bij haar start bij NWO drie jaar geleden meteen de ruimte en het...

Lees meer
Nathalie Pinas werkt aan wetenschap bij NWO
 • NWO als werkgever

  Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. NWO is een werkgever die medewerkers ruimte biedt voor het optimaal inzetten en ontplooien van talenten, waarin vertrouwen trots en een plezierige samenwerking centraal staat. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin werknemers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

  NWO is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van OCW. De raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor de gehele NWO-koepel, die bestaat uit een NWO Institutenorganisatie (NWO-I) en een NWO Domeinorganisatie (NWO-D).  De NWO-domeinen, instituten en regieorganen voeren de kerntaak van NWO uit: het bevorderen van kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap.

  Je kunt in verschillende onderdelen van NWO aan de slag. Denk aan de afdeling Communicatie, Informatie & Automatisering, Juridische Zaken of bijvoorbeeld Financiën. Dat kan concernbreed, maar ook voor een van de NWO-domeinen. De drie NWO-domeinen (Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) en Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) organiseren de programma’s en financiering voor onderzoek. Onder NWO-D vallen ook twee regieorganen, namelijk SIA en NRO. Ga voor meer informatie over domeinen, regieorganen en instituten naar:

  Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)

  Sociale en Geesteswetenschappen (SGW)

  Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW)

  Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek NRO

  Regieorgaan SIA

  NWO-I en NWO-instituten

  Naar alle vacatures

 • Onze kernwaarden

  • Grensverleggend

  We pionieren, en verkennen de grenzen van bestaande kennis, toepassing en processen. We gaan daarmee verder dan anderen ooit gegaan zijn.

  • Betrokken

  We anticiperen op wat leeft in de wetenschap en maatschappij, en zijn nauw verbonden met onze eigen organisatie en collega’s.

  • Betrouwbaar

  We doen wat we beloven en zijn integer, transparant en zorgvuldig. We zijn hierop aanspreekbaar.

  • Verbindend

  Vanuit het principe dat het geheel meer is dan de som van de separate onderdelen hebben we een open houding en leggen we verbinding tussen stakeholders, expertises en agenda’s, zowel intern als extern.

 • NWO en wat we je bieden

  Wij vinden het belangrijk dat je je met ons verbonden voelt. Daarvoor bieden we je naast een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket uitgebreide faciliteiten voor je welzijn en ontwikkeling.

  Zo kennen we ruime opleidingsmogelijkheden (via onder andere onze NWO Academy) om je nog beter te maken in je functie en denken we graag mee over het vormgeven van je loopbaan. We versterken je talenten en bieden je mobiliteitswerkplekken binnen en buiten NWO om je carrièreblik te vergroten.

  Vitaliteit en gezondheid staan bij ons hoog in het vaandel. We stimuleren een gezonde leefstijl door het aanbieden van een breed vitaliteitsaanbod op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Ruimte voor het komen tot een optimale combinatie van werk en privé hoort daar vanzelfsprekend ook bij.

  Verder willen we graag dat je je als nieuwe medewerker snel thuis voelt in de organisatie. Daarvoor hebben we onder andere een inwerk-app die je al vóór je eerste werkdag vertrouwd laat raken met NWO, en die je ook tijdens de eerste periode helpt je weg te vinden. Daarnaast krijg je een buddy toegewezen, die je helpt zo snel mogelijk je weg te vinden binnen NWO, en ook andere collega’s zullen je met liefde de kneepjes van het vak leren.

 • Leiding geven bij NWO

  Om onze ambities te kunnen verwezenlijken hebben we stevige en inspirerende leidinggevenden nodig die zich snel kunnen aanpassen aan externe ontwikkelingen om vervolgens deze te vertalen binnen NWO en in het team. Voor leidinggevenden hebben we dan ook een leiderschapsprogramma waar leidinggevenden zich verder kunnen ontwikkelen als het gaat hun leiderschapsvaardigheden.