Internationaal

Wetenschappelijk onderzoek in het NWO-thema Creatieve industrie zet actief in op versterking van de internationale positie van de Nederlandse creatieve sector.

Humanities in the European Research Area

Binnen het netwerk HERA (Humanities in the European Research Area) loopt een internationaal onderzoeksprogramma getiteld Humanities as a source of Creativity and Innovation.


Digging into Data

Samen met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada loopt een valorisatieprogramma 'Digging into Data'. Wetenschappers onderzoeken de mogelijkheden om grote hoeveelheden data te ontsluiten.


Science4Arts

In het programma Science4Arts wordt samengewerkt met de National Science Foundation en the Getty Foundation.


JPI Cultural Heritage and Global Change

Op het terrein van cultureel erfgoed werkt NWO samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) aan Nederlandse deelname in het Europese Joint Programming Initiative Cultural Heritage and Global Change.


Samenwerking China - JSTP

Vanuit het onderzoeksprogramma Samenwerking China - JSTP is financiering beschikbaar voor gezamenlijke onderzoeksprojecten in onderzoeksgebieden waarin zowel Nederland als China excelleren. Het thema voor de aanvraagronde 2015 is 'Creatieve Industrie'.


Samenwerking TWA-netwerk in India

Bovendien wordt momenteel in samenwerking met het TWA (Technisch Wetenschappelijke Attach├ęs)-netwerk in India gewerkt aan een bilateraal publiek-privaat programma op het terrein van (serious) gaming en media en ICT.