Ambitie | Mensen
Ambitie

Ambitie | Mensen

Perspectief voor onderzoekers

Goed onderzoek heeft goede onderzoekers nodig. NWO zorgt ervoor dat onderzoekers in Nederland zich in alle fases van hun carrière kunnen blijven ontwikkelen.

De Vernieuwingsimpuls (Rubicon, Veni, Vidi, Vici) wordt gemoderniseerd. Getalenteerde onderzoekers kunnen alleen of met een team verder werken aan bestaand onderzoek met een langere looptijd. Verder krijgt de NWO Open Competitie voor nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek meer budget. Het programma is verder modulair opgebouwd om tegemoet te komen aan specifieke behoeften van onderzoekers.

Ook breidt NWO de ‘Money Follows Researcher’-regeling uit en stelt NWO het Huygens Professorship in om excellente senior wetenschappers naar Nederland te halen. NWO pakt belangrijke knelpunten zoals het Mattheüs-effect en de hoge aanvraagdruk aan.

De NWO-instituten zijn een inspirerende plaats voor onderzoekers. In de komende periode versterken de NWO-instituten hun relaties met andere kennisinstellingen en zullen zij grotere kansen bieden aan onderzoekers van deze instellingen.

Relevante activiteitenProgramma's

Alle programma's voorMensen (2019-2022)

Direct naar financieringsinstrumenten

Alle financieringsinstrumenten vanMensen (2019-2022)