Synergy Conference 'Creating common ground for the social sciences and humanities'

Het bestuur van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen nodigt onderzoekers en andere geïnteresseerden van harte uit voor de eerste Synergy Conference : 'Creating common ground for the social sciences and humanities', op 16 november 2017 in Utrecht.

Synergy Conference

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen ondersteunt sinds 1 januari 2017 alle onderzoeksdisciplines in de sociale en gedragswetenschappen en de geesteswetenschappen. De nieuwe organisatiestructuur biedt kansen voor inspirerende nieuwe netwerken en nieuwe richtingen voor strategie en beleid.

Hoe kunnen we deze kansen benutten, hoe bereiken we synergie, en wat moet NWO volgens u doen om dit te ondersteunen en te faciliteren? Kom naar de Synergy Conference op 16 november, denk mee en geef uw visie.

Het programma

Het programma biedt ruimte om kennis te maken met elkaar en met het bestuur van NWO Sociale en Geesteswetenschappen en om met elkaar in gesprek te gaan over actuele vraagstukken. Hoe kunnen data-infrastructuren het onderzoek in de sociale en geesteswetenschappen aanjagen?  Hoe beoordeel je aanvragen uit meer dan 40 verschillende disciplines? Wat kunnen we doen aan aanvraagdruk? Praat erover mee op 16 november.

Het programma biedt tevens een keynote lezing van Chad Gaffield, hoogleraar Geschiedenis en digitalisering aan de Universiteit van Ottawa en voormalig president van de Social Sciences and Humanities Research Council van Canada.

Professor Stan Gielen, voorzitter van de raad van bestuur van NWO, zal de dag afsluiten.

De voertaal tijdens de dag is Engels.

Informatie en registratie

Meer informatie over het programma, de locatie en de deelnemers kunt u vinden op www.synergy-ssh.nl. Daar kunt u zich ook registreren en inschrijven voor de deelsessies van uw keuze. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u bijtijds in. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.