NWO-I, Institutenorganisatie van NWO
NWO-onderdeel

NWO-I, Institutenorganisatie van NWO

Sinds 1 januari 2017 is de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) omgevormd tot de Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten (NWO-I). NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, werkt nauw samen met de NWO-domeinen en omvat de voormalige FOM-instituten ARCNL, AMOLF, DIFFER en Nikhef en de ruim 200 universitaire werkgroepen van de voormalige FOM-projecten.

Op 1 januari 2018 zijn de andere NWO-instituten gefuseerd met NWO-I: ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR en SRON. Het bureau van NWO-I ondersteunt alle instituten.

Organisatiestructuur NWO-I

De Stichting NWO-I bestaat sinds 1 januari 2018 uit:

  • De NWO-instituten AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON.
  • Bureau NWO-I in Utrecht, van waaruit de ondersteunende diensten aan de instituten worden geco√∂rdineerd.

Het stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor het functioneren van NWO-I als geheel. De directeur van het bureau NWO-I is secretaris van het stichtingsbestuur. Het stichtingsbestuur vormt een personele unie met de raad van bestuur van NWO.

De NWO-instituten

De instituten ontvangen gezamenlijk van NWO een basisfinanciering van ongeveer 80 miljoen euro per jaar. Daarnaast verwerven ze middelen in nationale en internationale competities en via partnerships.


Personeelsinformatie en vacatures

Alle personeelsinformatie en vacatures voor AMOLF, ARCNL, DIFFER, Nikhef en de universitaire werkgroepen zijn te vinden op de NWO-I-website. Vacatures bij de NWO-instituten ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR en SRON zijn op hun eigen website te vinden.

 

Meer informatie