ICT with Industry workshop 2016

NWO Exacte Wetenschappen en STW organiseren samen met de informatica onderzoekers de jaarlijkse workshop ICT with Industry. De workshop biedt de mogelijkheid om het innovatieproces van bedrijven te accelereren door het toepassen van nieuwe methoden en technieken die tijdens de workshop worden ontwikkeld. De workshop wordt gehouden in het Lorentz Center van 7-11 november 2016.

Doel

Het doel van de workshop is het bijeenbrengen van wetenschappelijke onderzoekers met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven in een aanpak die moet leiden tot co-innovatie. Zakelijke flexibiliteit en ‘out-of-the-box’ wetenschappelijke inzichten zijn twee belangrijke elementen die bijdragen aan co-innovatie. De workshop vormt hierbij een netwerkplatform voor ICT-onderzoekers en het bedrijfsleven. Ongeveer vijftig onderzoekers van Nederlandse universiteiten zullen gedurende een week intensief samenwerken aan wetenschappelijke uitdagingen, die aangedragen zijn door de deelnemende industriële partners: KLM, Thales, ING, Virtual Lab Plant Breeding met o.a. Bejo Zaden, Bayer CropScience, Rijk Zwaan en SNS.

Informatie over de case studies: Study cases ICT with Industry 2016

Voor wie

Deelnemers van de workshop komen uit diverse vakdisciplines vanuit het ICT-onderzoek. Een diversiteit aan kennis en expertise is daarom beschikbaar om de ICT-gerelateerde uitdagingen vanuit het bedrijfsleven op een snelle en creatieve manier het hoofd te bieden. Promovendi die de workshop bijwonen kunnen in aanmerking komen voor studiepunten mits ze aangesloten zijn bij de onderzoeksscholen ASCI, IPA en SIKS. Deelnemers van de workshop worden geacht gedurende de workshop (5 dagen) beschikbaar te zijn.

Aanmelden

De inschrijving is gesloten.

Meer informatie over de workshop: 

Rosemarie van der Veen-Oei (NWO): ictwithindustry@nwo.nl
Margriet Jansz (STW): m.jansz@stw.nl


 


Calls