Organisatie

De aard- en levenswetenschappen vallen sinds 1 januari 2017 binnen NWO onder het domein Exacte en Natuurwetenschappen. Het domeinbestuur bestaat uit onderzoekers met een leidinggevende positie aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut en uit vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven.

Het ENW-domeinbestuur zet zich nadrukkelijk in voor de gehele breedte van het nieuwe domein en is verantwoordelijk voor alle exacte en natuurwetenschappelijke disciplines. De voorzitter is lid van de Raad van Bestuur van NWO. Het domeinbestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het inhoudelijke en financiƫle beleid en beschikt daarvoor over een eigen budget. Bestuursleden hebben een zittingstermijn van drie jaar en kunnen eenmaal worden herbenoemd.
De bureaumedewerkers voor de aard- en levenswetenschappen voeren het beleid uit. Directeur van het ENW-bureau is mw. dr. Arian Steenbruggen.

De bestuursleden zijn:

Prof. dr. Ineke Braakman, voorzitter
Hoogleraar Cellulaire Eiwitchemie, Universiteit Utrecht.
Prof. dr. Jan de Boer, hoogleraar Theoretische Natuurkunde, Universiteit van Amsterdam.
Prof. dr. Arjen Doelman, hoogleraar Toegepaste Analyse, Universiteit Leiden.
Prof. dr. Titia Sixma, sectiehoofd Biochemie, Nederlands Kanker Instituut en bijzonder hoogleraar Structuurbiologie, Erasmus Medisch Centrum.
Dr. ir. Peter Wierenga, vm. Philips Research, specialist Innovatie, R&D en Nieuwe Business.
Prof. dr. Bas Zwaan, hoogleraar Erfelijkheidsleer en hoofd Laboratorium voor Erfelijkheidsleer, Wageningen University & Research.

De aard- en levenswetenschappen vielen van 1998 tot en met 2016 bij NWO onder het bestuur van het gebied Aard- en Levenswetenschappen.

Voorzitter: Gebied ALW gaat op in nieuw NWO domein

Reactie voorzitter ALW op nieuwe organisatie NWO

Reactie ALW voorzitter op Wetenschapsvisie