Mediacontacten

Woordvoerders NWO

  • Olivier Morot o.morot@nwo.nl
    t.: +31 (0)6 53 17 53 77
  • Poppy Savenije p.savenije@nwo.nl
    t. +31 (0)6 83 89 37 13

    Buiten kantooruren zijn de woordvoerders bereikbaar via:
  • t.: +31 (0)70 344 07 29

Mediabeleid

NWO wil dat de kennis die voortkomt uit wetenschappelijk onderzoek voor een breder publiek dan vakgenoten toegankelijk is. NWO treedt dus graag naar buiten met relevant onderzoek dat mede tot stand is gekomen dankzij NWO-beurzen. Ons mediabeleid is dan ook om journalisten en redacties van dagbladen, radioprogramma’s en televisieprogramma’s proactief te benaderen met relevante wetenschapsverhalen. Wij zien dit als een mooie kans om interessante thema’s en onderzoeken te agenderen. Tegelijkertijd willen we onderzoekers een kans bieden om zichzelf en hun onderzoek te profileren.

Bent u onderzoeker en heeft u een interessant onderzoeksresultaat of verhaal? Of werkt u in de media en wilt u een mogelijke samenwerking verkennen? Schroom dan niet om te mailen naar mediabeleid@nwo.nl.


Wetenschap ontmoet pers

Jaarlijks organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten onder het motto ‘Wetenschap ontmoet pers’ het evenement Bessensap. Tijdens Bessensap presenteren tientallen wetenschappers hun onderzoek aan een publiek van journalisten en kunnen journalisten en wetenschappers met elkaar kennis maken.

Lees verder