ROBIN: een interactief levensverhaal

Voor dit unieke filmproject van de Nationale Wetenschapsagenda hebben wetenschappers en scenarioschrijvers de handen in elkaar geslagen om een film te maken over dagelijkse dilemma's die nu of in de nabije toekomst spelen. Het publiek kiest via een smartphone welke afslag Robin neemt en beïnvloedt daarmee het verloop van de film, en het verhaal van ROBIN.

Première

Op vrijdag 4 oktober 2019 ging de interactieve animatiefilm ROBIN in première op 4 locaties – aan de hand van dilemma’s werd de levensloop van Robin bepaald!

Beleef ROBIN

De eerste Nederlandse interactieve animatiefilm, ROBIN: een interactief levensverhaal, is sinds 7 november 2019 gratis online beschikbaar via www.robindefilm.nl.

Robin_poster_final met tekst (jpeg).jpg

Dilemma's in de film stellen het publiek voor uitdagende keuzes, want hoe ver wil jij gaan met de wetenschap: Wil jij jouw kind ziektevrij maken met genetische modificatie? En hoe redden we het klimaat? Onze wereld is continu in beweging en de uitdagingen die daarbij komen kijken, daar staan we niet altijd bij stil. Hoe gaan we om met deze dilemma's en welke rol speelt wetenschap, technologie en filosofie daarin?

Techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente), gedragswetenschapper Reint Jan Renes (Hogeschool van Amsterdam) en professioneel twijfelaar en filosoof Tim de Mey (Erasmus Universiteit) hebben meegedacht over de wetenschappelijke dilemma's. De drie wetenschappers zijn gewend een kritische blik op de toekomst te werpen en schromen niet om uitdagende vragen te stellen.

Over de Nationale Wetenschapsagenda

ROBIN is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Het NWA-onderzoeksprogramma is opgezet door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt uitgevoerd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Onderdeel van de NWA is ook publiekscommunicatie, deze wordt uitgevoerd door een consortium van organisaties uit de volle breedte van de wetenschap. De NWA brengt publiek, stakeholders en wetenschappers samen om vraagstukken te identificeren, onderzoeken uit te voeren, de maatschappij bij onderzoek te betrekken en actief de opgedane kennis te delen met de maatschappij. Voor meer informatie, zie ook: www.wetenschapsagenda.nl.