Banner_mozaiek

Mozaïek 2.0

Mozaïek 2.0 is een promotiebeurzenprogramma dat gericht is op de in Nederland ondergerepresenteerde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond uit Afrika, Azië, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en Turkije. Het programma kent een vooraanmelding en een volledige aanvraag. Het is een wetenschapsbreed programma; elk onderzoeksonderwerp kan in aanmerking komen. Kandidaten dienen niet zelf de aanvraag in, deze wordt door een beoogd promotor gedaan.

 • Doel en doelstellingen

  Mozaïek 2.0 heeft tot doel de instroom van de in Nederland ondergerepresenteerde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond in de academische wereld te stimuleren.
  Mozaïek 2.0 beoogt de verdere ontwikkeling van een inclusieve werkomgeving binnen Nederlandse universiteiten te bevorderen. Door netwerkvorming te faciliteren wordt het wetenschappelijke potentieel van onderzoekers met een migratieachtergrond zichtbaarder gemaakt.

 • Budget en doorlooptijd

  Voor de Mozaïek 2.0-ronde van 2021 is 4 miljoen euro beschikbaar. Voor een onderzoeksvoorstel in deze ronde kan in totaal maximaal € 315.000,- worden aangevraagd.

  De deadline van de vooraanmelding is 28 september 2021 14:00:00 CEST. De deadline van volledige aanvragen is 8 maart 2022 14:00:00 CET.

 • Commissies

  Een wetenschapsbrede beoordelingscommissie beoordeelt en prioriteert de vooraanmeldingen en volledige aanvragen naar kansrijkheid, zonder gebruik te maken van externe referenten. De vooraanmeldingen worden door de beoordelingscommissie schriftelijk beoordeeld. Alle aanvragers die worden uitgenodigd 8 maart 2022 een volledige aanvraag in te dienen worden medio mei 2022 uitgenodigd voor een interview. De beoordelingscommissie adviseert de raad van bestuur van NWO dat een besluit neemt over de vooraanmeldingen en volledige aanvragen respectievelijk in december 2021 en in juli 2022.