Onderzoeksbeleid NWO

NWO-strategie 2023-2026

NWO beschrijft in het strategisch plan 'Wetenschap Werkt!' de koers voor de jaren 2023 tot en met 2026. Lees meer over de ambities van NWO.

NWO-strategie 2023-2026

Financieringslijnen

NWO biedt een beperkt palet van instrumenten aan met een overzichtelijk aantal modules. Lees hier meer over de doelstellingen per financieringslijn.

Financieringslijnen

Onderscheidingen en prijzen

NWO reikt ieder jaar de NWO-Spinozapremie uit aan onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de absolute top van de wetenschap behoren. Toponderzoekers of teams die een bijzonder succes hebben behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving ontvangen de NWO-Stevinpremie.

Toonaangevende onderzoekers

Partners in de wetenschap

Grote maatschappelijke uitdagingen vragen om baanbrekende oplossingen met impact. Met het programma Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en deelname in het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC) zet NWO sterk in op het bereiken van wetenschappelijke doorbraken en het aanjagen van (sociale) innovatie.

Partners in de wetenschap

Thema’s

NWO onderhoudt de dialoog met diverse partijen om kansen te benutten voor gezamenlijke initiatieven op uiteenlopende thema's. Daarnaast pakt NWO beleidsthema's op die meer gericht zijn op het versterken van het onderzoeksveld zelf.

Thema's

Wet- en regelgeving rondom subsidies

U kunt hier alle wetgeving, beleidsregels en gedragscodes raadplegen die nadere invulling geven aan de taken en verantwoordelijkheden van NWO als financier van wetenschappelijk onderzoek.

Wet- en regelgeving rondom subsidies