Onderzoek & resultaten

Met financiële steun van NWO verrichten duizenden wetenschappers onderzoek. In Nederland, maar ook bij buitenlandse instituten, onderzoekscentra en universiteiten. Samen met het inhoudelijk coördineren van onderzoeksprogramma's behoort die geldverdeling tot NWO's belangrijkste taken. Onderzoek leidt tot resultaten. Met publicatie hiervan én financiële verslaglegging legt NWO rekenschap af tegenover geldgevers.

Uitgelicht

Wat willen wetenschappers in hun onderzoeksprojecten te weten komen? En waarom is dat interessant? In uitgelicht leggen onderzoekers het allemaal haarfijn uit. Ook komen onderzoekers hier aan het woord over wetenschapsbrede thema's. 

Uitgelicht

Projectendatabank

De projectendatabank bevat specificaties van en producten uit de projectvoorstellen die sinds 2002 zijn gefinancierd door NWO. 

Naar de projectendatabank

Onderzoeksprogramma's

Bekijk welke onderzoeksprogramma's lopen.

Naar de onderzoeksprogramma's

Projectbeheer

Wat komt er kijken nadat NWO uw onderzoeksvoorstel heeft toegekend? We nemen u stapsgewijs mee door de verschillende projectfases: van opstart, via looptijd naar de afsluiting. 

Naar projectbeheer

Publicaties

NWO ontwikkelt wetenschapsbeleid in dialoog met het veld en dat willen we laten zien. In Onderzoek , het relatiemagazine van NWO duiden we de ontwikkelingen, wensen én andere geluiden in het wetenschappelijk veld. Resultaat, een jaarlijkse uitgaveis een bloemlezing van baanbrekende, verrassende en bovenal maatschappelijk relevante wetenschapsresultaten uit 2019. 

Naar de publicaties van NWO