Vegetable steak - Innovation through shear cell technology

Een route om vleesconsumptie te reduceren is het ontwikkelen van plantaardige vleesvervangers. Vleesvervangers die lijken op echt vlees zijn naar verwachting het meest aantrekkelijk voor de grootste groep consumenten. Een nieuwe generatie vleesvervangers kan gemaakt worden met de innovatieve shear cell technologie, die ontwikkeld is aan Wageningen University & Research. Met deze technologie willen we een baanbrekende oplossing aanbieden aan kleine en middelgrote ondernemingen, zoals restaurants, slagers, en cateringbedrijven, om lokaal vleesvervangers te maken. Deze ondernemingen kunnen de vleesvervangers zo ontwikkelen dat ze voldoen aan alle wensen van de lokale consument, zoals de smaak, textuur en de uitstraling van het product. Met deze oplossing dragen we bij aan een duurzame transitie van dierlijk naar plantaardig eiwit.

  • Projectnummer / Project number: 17031
  • Deelnemende kennisinstellingen / Participating institutes: Wageningen Universiteit
  • Projectleider / Project leader: B. Dekkers MSc - Wageningen University & Research
  • Type project / Type project: Lopend
  • Startdatum / Start date: 1-09-2018
  • Programma / Programme: Take-off
  • Vakgebied / Discipline: Life sciences