Spinozapremie
Programma

Spinozapremie

De NWO-Spinozapremie is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. NWO kent de NWO-Spinozapremies jaarlijks toe aan drie of vier in Nederland werkzame onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de absolute top van de wetenschap behoren. De NWO-Spinozalaureaten doen voortreffelijk en baanbrekend onderzoek dat een grote uitstraling heeft. Zij zijn een inspiratie voor jongere onderzoekers. De laureaten krijgen elk 2,5 miljoen euro te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Het is een eerbewijs en een stimulans voor verder onderzoek. Hiermee stimuleert NWO toponderzoek in Nederland

NWO-Spinozapremie 2016

NWO-voorzitter Jos Engelen maakte vrijdag 10 juni om 16.00 uur bekend welke onderzoekers dit jaar de NWO-Spinozapremie ontvangen. De bekendmaking vormde de afsluiting van het evenement Bessensap in de Rode Hoed te Amsterdam.


Uitreiking

Op 13 september 2016 vindt de feestelijke uitreiking van de NWO-Spinozapremies plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De laureaten presenteren daar hun onderzoek en hun plannen met de premie.

Spinozalaureaten 2016

Wilhelm Huck

Prof. dr. W.T.S. (Wilhelm) Huck
Fysisch-Organische Chemie, Radboud Universiteit


 

Lodi Nauta

Prof. dr. L.W. (Lodi) Nauta
Geschiedenis van de Filosofie, Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. M.G. (Mihai) Netea
Experimentele Interne Geneeskunde, Radboud Universiteit/ Radboud Universitair Medisch Centrum

Prof.dr. ir. B.J. (Bart) van Wees
Technische Natuurkunde, Rijksuniversiteit Groningen

Lees meerFinancieringsinstrument bij dit programma

Alle financieringsinstrumenten van NWO-Spinozapremie