Promotiebeurs voor leraren
Programma

Promotiebeurs voor leraren

De Promotiebeurs voor leraren biedt docenten ondersteuning bij het schrijven van een proefschrift. Het doel van de beurs is docenten onderzoekservaring op te laten doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.

De beurs is bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. Er zijn geen beperkingen aan het onderwerp van het promotieonderzoek.

Twee aanvraagrondes in 2017

Informatie over het indienen van een onderzoeksvoorstel is te vinden op de financieringspagina. In 2017 zullen er twee rondes zijn waarin aanvragen voor een promotiebeurs kunnen worden ingediend. De eerstvolgende deadline zal in het najaar zijn.

Promotiebeurs voor leraren uitgebreid naar vijf jaar

Met ingang van 2016 is het programma Promotiebeurs voor leraren uitgebreid naar vijf jaar. Leraren konden voorheen vrijstelling krijgen van maximaal 0,4 fte per jaar, voor een periode van vier jaar. Per 2016 bedraagt de aangevraagde vrijstelling vijf jaar. Ook laureaten uit de rondes die georganiseerd zijn in 2011 t/m 2015 kunnen een jaar verlenging krijgen. Zij ontvangen van NWO automatisch een oproep in het derde jaar van hun onderzoek.

Informatiebijeenkomsten

Voor potentiële aanvragers organiseert NWO per jaar meerdere informatiebijeenkomsten. Vul het interesseformulier in voor de volgende informatiebijeenkomst. Zodra de aanmelding open gaat, brengen we jou dan als eerste op de hoogte.Financieringsinstrument bij dit programma

Alle financieringsinstrumenten vanPromotiebeurs voor leraren