Cognitive Robots for Flexible Agro Food Technology (FlexCRAFT)

Flexibele robotica voor voedselproductie

Voedselproductie moet zo hygiënisch, efficiënt en duurzaam mogelijk zijn. Daarnaast zijn steeds minder mensen bereid om saai en zwaar werk te doen in warme, vochtige kassen of gekoelde ruimtes waarin bijvoorbeeld kipproducten worden verwerkt. Robots kunnen een oplossing bieden, maar dan moeten ze wel om kunnen gaan met de grote variaties in vorm, grootte en hardheid van verschillende voedselproducten. Dat is nu nog moeilijk. Het FlexCRAFT programma ontwikkelt nieuwe robottechnologie om onder andere automatisch tomaten te oogsten; kipproducten te bewerken en te verpakken; en zakken chips en pakken koekjes netjes te verpakken in dozen met verschillende afmetingen. 

Nederland is wereldwijd de tweede grootste exporteur van agro-food producten, en de derde grootste leverancier van technologie voor de agro-food sector. Dit programma draagt bij aan het versterken van onze concurrentiepositie in de agro-food.

Programmaleider

Prof. dr. ir. E.J. van Henten (Wageningen Universiteit & Research)

Partners

ABB, AgriFoodTech Platform, Aris BV, BluePrint Automation, Cellar Land, Cerescon, Demcon, Festo, GMV, Houdijk Holland, Marel Stork Poultry Processing, Maxon Motor, Priva, Protonic Holland, Rijk Zwaan, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam, 3DUniversum, Wageningen University & Research.


Bekijk de video over het programma FlexCRAFT.

Projecten

  • Deze informatie volgt t.z.t.

Contact

Mw. S.S. (Sandy) Kalisingh MSc. (Programmamedewerker) Mw. S.S. (Sandy) Kalisingh MSc. (Programmamedewerker) +31 (0)30 6001 220 s.kalisingh@NWO.NL