Partnership-programma STW-KWF

Technologiestichting STW en KWF Kankerbestrijding bundelen hun krachten, en vormen een gezamenlijk onderzoeksprogramma. Het Partnership-programma Technology for Oncology daagt technische en medische wetenschappers uit om nieuwe samenwerkingen aan te gaan met elkaar en met bedrijven. Dat moet leiden tot technische innovaties o.a. voor de preventie en behandeling van kanker.

Een voorwaarde voor financiering is dat ten minste één technische universiteit bij het onderzoek is betrokken, evenals minstens één niet-technisch onderzoeksinstituut met specifieke kennis op het gebied van oncologie. Het programma staat open voor toepassingsgerichte onderzoeken met bedrijfsparticipatie, die moeten leiden tot innovaties met een duidelijke meerwaarde voor patiënten. Wij rekenen daarbij vooral innovaties op het gebied van preventie, diagnose, behandeling en zorg binnen de oncologie.

Gezamenlijk stellen STW en KWF totaal 2,59 miljoen euro beschikbaar voor projecten in dit Partnership-programma. 

Foto Partnership STW - KWF onderzoeker

Doel 

Het Partnership-programma Technology for Oncology daagt technische en medische wetenschappers uit om nieuwe samenwerkingen aan te gaan met elkaar en met bedrijven. Dat moet leiden tot technische innovaties o.a. voor de preventie en behandeling van kanker.

Document

Call for proposals

Begindatum 

Dit programma is gestart in 2015.

Op 1 januari 2017 zijn de activiteiten van Technologiestichting STW ondergebracht in het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW).

Projecten


Contact

Drs. Marjolein van Dalen (Programmamedewerker) Drs. Marjolein van Dalen (Programmamedewerker) +31 (0)30 6001234 m.vandalen@nwo.nl