Partnership-programma STW-Hartstichting

Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende aandoeningen en één van de belangrijkste doodsoorzaken. Het eerder herkennen van hart- en vaatziekten is dan ook van groot maatschappelijk en economisch belang. Dat vraagt om innovatieve, toepassingsgerichte onderzoeksprojecten met bedrijfsparticipatie.

Om deze projecten mogelijk te maken, hebben Technologiestichting STW en de Hartstichting samen het Partnership-programma ‘Eerder herkennen van hart- en vaatziekten’ opgezet. 

Naast het Partnership-programma organiseert de Hartstichting rondom hetzelfde thema een call waarbij bedrijfsparticipatie niet vereist is (onderdeel B van de brochure, zie ook: https://www.hartstichting.nl/wetenschappers/krachtenbundeling-onderzoek-naar-eerder-herkennen).

Voor het Partnership-programma stellen de Hartstichting en STW in totaal 4,75 miljoen euro beschikbaar.

Logo Partnership Hartstichting

Doel

Het doel is om hart- en vaatziekten sneller te herkennen. Hierdoor kunnen deze ziekten worden behandeld voordat ze ernstig worden, waardoor levens worden gered en onherstelbare schade wordt voorkomen.

Document

Call for proposals

Begindatum

Dit programma is gestart in 2015.

Op 1 januari 2017 zijn de activiteiten van Technologiestichting STW ondergebracht in het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW).

Projecten


Contact

Dr. Piet Lommerse (Programmamedewerker) Dr. Piet Lommerse (Programmamedewerker) +31 (0)30 6001311 p.lommerse@nwo.nl