Partnership-programma STW-Bronkhorst High Tech - KROHNE Altometer (FLOW+)

Technologiestichting STW, Bronkhorst High Tech en KROHNE Altometer hebben het initiatief genomen voor een gezamenlijk een Partnership-programma dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe productie- en meettechnieken voor microsystemen en sensoren waarmee de samenstelling en eigenschappen van gassen en vloeistoffen bepaald kan worden. Het betreft enabling technology voor allerlei verschillende toepassingen in bijvoorbeeld de geneeskunde, de chemie, de voedingsmiddelenindustrie en de olie- en gasindustrie.

Voor dit programma is een budget van € 2.850.000 beschikbaar, 50/50 gefinancierd tussen STW en de industriële partners Bronkhorst en KROHNE. De maximale projectkosten die bij STW kunnen worden aangevraagd, bedragen € 750.000 per project. Een gemiddelde duur van het partnerschapsproject ligt tussen 2 en 4 jaar, maar mag niet langer zijn dan 5 jaar.

Doel 

Technologiestichting STW, Bronkhorst High Tech en KROHNE Altometer hebben het initiatief genomen voor een gezamenlijk een Partnership-programma dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe productie- en meettechnieken voor microsystemen en sensoren waarmee de samenstelling en eigenschappen van gassen en vloeistoffen bepaald kan worden.

Document

Call for proposals

Begindatum

Dit programma is gestart in 2015.

Op 1 januari 2017 zijn de activiteiten van Technologiestichting STW ondergebracht in het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW).

Projecten


Contact

Dr. ir. Herma van Kranenburg (Senior programmamedewerker) Dr. ir. Herma van Kranenburg (Senior programmamedewerker) +31 (0)30 6001308 h.vankranenburg@nwo.nl