Maps4Society
Programma

Maps4Society

Samenwerkingsprogramma Maps4Society is een initiatief van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) samen met een consortium bestaande uit Rijkswaterstaat, Kadaster, Netherlands Space Office (NSO) en NCG (Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica). Doel van het programma is door onderzoek te komen tot innovatie op het gebied van gebruikersgerichte geo-informatie en slimme geo-informatie-infrastructuren. 

Via een open innovatiemodel draagt het programma bij aan de strategische doelen van de partners en stelt het bedrijven in staat nieuwe activiteiten te ontwikkelen met behulp van locatiegerelateerde informatie.

Doel 

Om de benodigde focus te verkrijgen, worden onderzoeksgebieden in verband met geo-informatie gecombineerd met toepassingsgebieden, zoals aangegeven in de onderstaande tabel en nader gedefinieerd in het Maps4Society programmaplan (zie bijlage 1 in de eerste call for proposals).

In 2014 werden zes vierjarenprojecten en vijf KIP's (Kleine Innovatieve Projecten) geselecteerd. Het laatste KIP werd in 2016 afgerond; het laatste van de grotere projecten eindigt in 2020. 

In 2018 vond een tweede 'call-for-KIPs' (uitnodiging tot het indienen van KIP's) plaats.

Begindatum

Dit programma is gestart in 2014.

Sinds 1 januari 2017 zijn de activiteiten van Technologiestichting STW ondergebracht in het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW).

Document


Projecten


Video


Contact

Dhr. P. (Paul) Blank (Programmamedewerker) Dhr. P. (Paul) Blank (Programmamedewerker) +31 (0)30 6001347 p.blank@nwo.nl