Eindpublicaties Slimme Sturing

Ter gelegenheid van de afsluiting van het programma Smart Governance, zijn er twee eindpublicaties uitgebracht. Lees de reflectie van de teams op de projecten en de belangrijkste resultaten van het onderzoeksprogramma via onderstaande links.

Resultaten Smart Governance in handzaam boekje (alleen Nederlands)

Cover boekje smart governance resultaten

Het NWO-programma Smart Governance (2014-2019) werd in oktober 2019 afgesloten. Ter gelegenheid hiervan is een boekje verschenen met interviews met de vijf onderzoeksteams en enkele praktijkpartners. De teams reflecteren op hun project en de samenwerking met de praktijkpartners en geven aan wat de belangrijkste uitkomsten ervan zijn. De praktijkpartners vertellen hoe zij hebben deelgenomen en wat zij van de ervaring en de nieuw ontwikkelde kennis meenemen naar hun dagelijkse werkpraktijk.

Het boekje kan worden gedownload als PDF. Er zijn ook nog enkele gedrukte exemplaren beschikbaar. U kunt zolang de voorraad strekt een exemplaar bestellen bij Natasja Rensen, n.rensen@nwo.nl.


Engelstalig boek 'Smart Hybridity': Gezamenlijke publicatie van Smart Governance-onderzoekers

Boek Smart Hybridity

Het NWO-programma Smart Governance (2014-2019) werd in oktober 2019 afgesloten. Ter gelegenheid hiervan hebben de betrokken onderzoekers van de vijf bestudeerde sturingspraktijken hun wetenschappelijke resultaten beschreven in een Engelstalige boek. Ze laten zien dat de werking van nieuwe governance-arrangementen vooral afhankelijk is van de mate waarin actoren in staat zijn om te leren, zich aan te passen en tot duurzame en gelegitimeerde oplossingen te komen waarin verschillende publieke waarden in evenwicht zijn.

'Smart Hybridity - potential and challenges of new governance arrangements' verscheen in oktober 2019 bij Eleven International Publishing. U kunt de PDF hiervan gratis downloaden. Een hard copy of e-boek is te bestellen via de website van de uitgever.