Innovatiefonds Chemie
Programma

Innovatiefonds Chemie

Het Innovatiefonds Chemie wil de samenwerking en kennisoverdracht tussen kennisinstellingen en bedrijven bevorderen.

Sinds oktober 2012 levert NWO met het Innovatiefonds Chemie haar bijdrage aan de stimulering van Publiek-Private Samenwerking (PPS) in de Topsector Chemie. Het Fonds wil bedrijven en kennisinstellingen stimuleren het beste uit zichzelf te halen om tot innovaties te komen. Het Innovatiefonds Chemie financiert daartoe projecten waarin funderend onderzoek wordt uitgevoerd en heeft hiervoor in de periode 2016-2017 ca. 11 miljoen euro beschikbaar.

Wetenschap en bedrijfsleven over Innovatiefonds Chemie

Krijn de Jong (Universiteit Utrecht) werkt samen met Johan den Breejen (Shell) aan een onderzoeksproject op het gebied van katalysatoren met behulp van financieringsinstrument CHIPP uit het NWO Innovatiefonds Chemie. Lees hieronder meer over hun ervaringen.


Gilles van Wezel (Universiteit Leiden) en Bas Reichert (Baseclear) werken samen aan een oplossing voor resistente antibiotica met behulp van een TA financiering uit het NWO Innovatiefonds Chemie. Lees hieronder meer over hun ervaringen.


Jan van Hest (Radboud Universiteit Nijmegen werkt samen met Johan Bender (GATT Technologies)  aan General Adhesive Tissue Tape (GATT) met behulp van een LIFT financiering uit het Innovatiefonds Chemie.
Lees hieronder meer over hun ervaringen.

 


Gerrit Poelarends (Universiteit Groningen) werkt samen met André Heeres (Syncom) en het bedrijf Integrex in een onderzoeksproject gericht op de synthese van aminozuren met behulp van een KIEM premie uit het Innovatiefonds Chemie. Lees hieronder meer over hun ervaringen.


Innovatiefonds Chemie - Klik op afbeelding voor grotere versieKlik op afbeelding voor groter beeld