HERA
Programma

HERA

De HERA Joint Research Programmes stimuleren transnationaal, multidisciplinair onderzoek geworteld in de geesteswetenschappen.

HERA

Humanities in the European Research Area (HERA) is een samenwerkingsverband van Europese onderzoeksfinanciers in de geesteswetenschappen. HERA heeft als doel de geesteswetenschappen een stevige positie te geven in de European Research Area en de Framework-programma's van de Europese Commissie. Daarnaast financieren de partners - vaak met cofinanciering van de Europese Commissie - gezamenlijk HERA Joint Research Programmes. De coördinatie van het HERA Netwerk en van de contracten met de Europese Commissie is in handen van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

De HERA Joint Research Programmes financieren multidisciplinair onderzoek waarvan de kern in de geesteswetenschappen ligt. In de onderzoeksprojecten werken onderzoekers uit minstens vier deelnemende landen samen. Sinds de oprichting van het HERA-netwerk zijn de volgende thematische programma’s van start gegaan:

Alle informatie over het HERA Netwerk en de HERA Joint Research Programmes staat op de website van HERA.

Filmpje Arts and Humanities Research Council over HERA

Klik om het fimpje te bekijken