Projecten

De zes lopende projecten zijn een combinatie van gedragswetenschappelijk onderzoek en te ontwikkelen en te valideren technische hulpmiddelen.

Less stress for pregnant women through mindfulness training in and/or HRV biofeedback
Prof.dr. Anja C. Huizink, vakgroep Pedagogiek en Onderwijskunde, Departement Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam

Doel van het project is een methode op basis van mindfulness training en feedback op hartslagvariatie te ontwikkelen om de lichamelijke stress tijdens de zwangerschap te verminderen. Dat moet de gezonde ontwikkeling van de baby ten goede komen. Voor meer informatie en deelname, ga naar www.pairs-project.nl.

Lees verder...

Promoting effective intentions: volitional scaffolding, implementation intentions and bedtime procrastination
Dr. Joel H. Anderson, vakgroep Praktische Filosofie, Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Utrecht

Het project heeft als doel een e-coachingsstrategie te ontwikkelen die mensen op individuele basis helpt om op tijd naar bed te gaan. Voor meer informatie en deelname, ga naar http://scaffoldingintentions.phil.uu.nl of http://selfregulationlab.nl.

Lees verder...

Active2Gether: smart coaching strategies that integrate social networks and modern technology to empower young people to be physically active
Dr. Saskia J. te Velde, EMGO Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam

Doel van het project is om mensen aan een fysiek actievere stijl van leven te krijgen door een automatisch werkend systeem van berichten en feedback dat gebruik maakt van web-gebaseerde sociale netwerken, moderne mobiele technologie en de sociale omgeving. Voor meer informatie en deelname, ga naar http://www.active2gether.few.vu.nl.

Lees verder...

Train your brain, think slim!
Dr. Anne J. Roefs, vakgroep Clinical Psychological Science, Faculteit Pyschologie en Neurowetenschappen van de Universiteit van Maastricht

Dit project heeft als doel een intelligent hardware-softwaresysteem te ontwikkelen dat mensen automatisch een seintje geeft als ze overwegen iets ongezonds te gaan eten: waarom wil je dit nu eten en zou je dat wel doen? Voor meer informatie en deelname, ga naar http://www.thinkslim.nl.

Lees verder...

SleepCare: persuasive technology for personalized sleep coaching
Dr.ir. Robbert-Jan Beun, cluster Interaction Technology, Departement Informatica van de Universiteit Utrecht

Doel van dit project is de ontwikkeling en toepassing van persuasieve strategieen voor een mobiele slaapcoach die mensen helpt om beter te leren slapen. Voor meer informatie en deelname, ga naar http://www.ikgalekkerslapen.nl.

Lees verder...

Sociaal robuuste e-coaching: Vroegtijdig scheppen van ethische en juridische randvoorwaarden voor de acceptatie van e-coaching
Dr. A.H. Vedder, Universiteit van Tilburg

Het onderzoeksproject verkent mogelijke problemen rond privacy van de gebruiker, autonomie van de gebruiker en de betrokken professionals, en rond de aansprakelijkheid en de verdeling van verantwoordelijkheden over alle groepen van betrokkenen, die aan de toekomstige acceptatie van e-coaching toepassingen in de weg kunnen staan.

Lees verder...