Big Data: real time ICT for logistics
Programma

Big Data: real time ICT for logistics

Big Data: real time ICT for Logistics richt zich op vernieuwend en wetenschappelijk onderzoek dat innovatieve toepassingen in de logistieke sector op het gebied van big data mogelijk maakt. De call is opgedeeld in twee compartimenten. Compartiment 1 is gericht op het ontwikkelen van een blauwdruk waarin oplossingen worden geboden voor fundamentele vraagstukken rondom het gebruik van gezamenlijke infrastructuur. Compartiment 2 gaat over het onderzoeken van uitdagingen in big data binnen de logistiek: Internet of Things in logistics, Data fusion across infrastructure, vehicles and cargo en Data security in logistics.

Begin juni 2017 is binnen de domeinen van NWO Sociale en Gedragswetenschappen en Exacte en Natuurwetenschappen een aanvraag toegekend binnen compartiment 1 van het onderzoeksprogramma ‘Big Data: real time ICT for logistics’. Het budget voor compartiment 1 van dit programma is een miljoen euro (M€1) en is beschikbaar gesteld door NWO en het ministerie van Economische Zaken.

Begin juli 2017 hebben de domeinen van NWO Exacte en Natuurwetenschappen en Sociale en Gedragswetenschappen vijf aanvragen toegekend binnen compartiment 2 van het onderzoeksprogramma ‘Big Data: real time ICT for logistics’. Het budget voor compartiment 2 van dit programma is 2,8 miljoen euro (M€2,8) en is beschikbaar gesteld door NWO en het ministerie van Economische Zaken.

Commit2Data

Big Data: Real Time ICT for Logistics is onderdeel van het grootschalige initiatief Commit2Data. Commit2Data is een meerjarig publiek-privaat nationaal onderzoeks- en innovatieprogramma dat zich richt op data science, stewardship en technologie relevant voor de topsectoren. Doel van Commit2Data is om de Nederlandse top-5 kennispositie in big data te behouden en te versterken.

Programmacommissie Dinalog: https://www.dinalog.nl/en/about-us/