Anatomie Projector

Samenvatting

Een chirurg wil de pre-operatieve planning zien waar de ingreep uitgevoerd moet worden: op de patiënt. Momenteel wordt de planning op beeldschermen getoond waarna de chirurg dat beeld in zijn/har hoofd moet overzetten naar de patiënt.
De Anatomie Projector, een handzaam en mobiel apparaat, kan de pre-operatieve planning projecteren waar die nodig is, onafhankelijk van de positie van de projector. De werking en toepassing voor DIEP-flap operaties is inmiddels in het Radboudumc aangetoond.
Tevens is er een patentaanvraag op de techniek en werkmethode ingediend. Door directe projectie worden de operatietijd verkort en de risico’s van een ingreep verkleind, leidend to lagere zorgkosten en een beter resultaat voor de patiënt.
Om het product interessant te maken voor de markt zal er een nieuwe versie ontwikkeld worden die draadloos kan functioneren kan in de operatiekamer om de arts te ondersteunen. Daarnaast zullen er nieuwe toepassingen ontwikkeld worden om de breedte van de toepasbaarheid van deze techniek aan te tonen en de waardepropositie te verstevigen.

Kenmerken

Projectnummer

16090

Hoofdaanvrager

Dr. S. Hummelink

Verbonden aan

Radboud Universiteit Nijmegen, Radboud universitair medisch centrum, Plastische Chirurgie

Looptijd

01/09/2017 tot 31/12/2018

Budget

€ 150.000