Online matchmakingbijeenkomst KIC-call 'Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging’

Woman is waiting for electric bus. Photo: Alex Schroder

Binnen het Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) is het mogelijk om voorstellen in te dienen voor de call ‘Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging’. Dit programma richt zich op innovaties in de gebouwde omgeving, mobiliteit en energiesystemen om zo bij te dragen aan de energietransitie. Op 11 februari organiseert NWO een online matchmakingbijeenkomst voor deze call, van 13.00 tot 16.00 uur.

De call ‘Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging’ is onderdeel van hoofdlijn 1 (MISSIE) van het KIC. De missiegedreven calls nodigen uit tot onderzoek dat bijdraagt die aan het realiseren van de missies binnen het KIC. Daarbij gaat het zowel om technologische als maatschappelijke aspecten, met bijdragen van onderzoekers uit verschillende disciplines. Versnelling van de energietransitie draagt bij aan een vitale en leefbare samenleving, waarin economische groei, sociale rechtvaardigheid en een schone leefomgeving er voor zorgen dat mensen graag in Nederland willen wonen en werken.

Voor deze call is een budget van 6,5 miljoen euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 8 april 2021 en voor volledige aanvragen 16 september 2021. Deze call draagt bij aan de doelstellingen van de Kennis en Innovatieagenda (KIA) ’Energietransitie en Duurzaamheid’.

Programma matchmaking

Binnen een gevarieerd programma van interactieve sessies spreken de deelnemers over interdisciplinaire samenwerking en wisselen zij hun onderzoeksinteresses met elkaar uit. Er zal ook informatie worden gegeven over de achtergrond en inhoud van de call for proposals. Tot slot wordt ruimte geboden om met andere deelnemers in contact te komen.

Datum: 11 februari 2021
Tijdstip: 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: online, de link ontvangt u na inschrijving
Registratie: uiterlijk op 9 februari, deelname is gratis

Een aanmeldingsformulier wordt gepubliceerd op de kalenderpagina, stuur een mail aan kic-energytransition@nwo.nl  indien u een bericht wenst te ontvangen dat de inschrijving is geopend.