Nieuwe aanvraagronde Venture Challenge januari 2023 open

Venture Challenge

Op 1 januari 2023 gaat een nieuwe aanvraagronde van de Venture Challenge open. Binnen de Venture Challenge worden startende ondernemers in een programma van tien weken ondersteund bij het ontwikkelen van hun businessplan en het opzetten van een bedrijf.

Veel wetenschappelijke vindingen halen nooit de markt. Omdat ondernemende onderzoekers vaak niet de ervaring en kennis hebben om een commerciële organisatie op te zetten en te komen tot een marktrijp product. Voor private investeerders en ervaren ondernemers is het in de opstartfase meestal nog te vroeg om in te stappen, bijvoorbeeld omdat de businesscase voor hen nog niet voldoende duidelijk is. De Venture Challenge helpt daarbij, door samen met de deelnemers een goed doordachte businesscase te ontwikkelen. Dit geeft inzicht in wat nodig is om de vinding naar de markt te brengen.

Aanvraagprocedure

Alle informatie over het indienen van een aanvraag staat in het aanvraagformulier, naar verwachting  wordt deze in de week van 19 december op de pagina van de Venture Challenge gepubliceerd. De call zal open staan tot 7 februari 2023. Kijk voor meer informatie over op de Venture Challenge pagina.