TOP-Subsidies voor vrij onderzoek in astronomie, informatica en wiskunde

De ronde TOP-Subsidies voor vrij onderzoek in astronomie, informatica, en wiskunde is opgedeeld in twee compartimenten. Compartiment 1 is een beurs voor senior onderzoekers met een bewezen track record. Compartiment 2 is een beurs voor junior onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan.

Waarvoor

Deze competitie is bestemd voor aanvragen voor vernieuwend en risicovol wetenschappelijk onderzoek met een vraagstelling die van hoge kwaliteit en wetenschappelijke urgentie is. Aanvragen dienen aantoonbaar belangrijk te zijn voor astronomie, informatica en/of wiskunde.

Wanneer

In 2017-2018 kunnen aanvragen voor TOP-subsidies doorlopend ingediend worden.

Meer informatie

Het programma TOP-Subsidies voor vrij onderzoek in astronomie, informatica en wiskunde is definitief gesloten voor aanvragen. Vanaf 1 augustus 2018 kunnen onderzoekers aanvragen indienen voor nieuwsgierigheidsgedreven, ongebonden fundamenteel onderzoek in een vergelijkbaar nieuw financieringsinstrument voor de open competitie van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW). Voor meer informatie: NWO Open Competitie ENW - KLEIN.

Kies een financieringsinstrument

Kenmerken

Type

Persoonsgebonden

Status

Langdurig gesloten voor aanvragen

Sluitingsdatum

Doorlopend aanvragen

Budget

6,1 miljoen euro

Speerpunt

Vrij onderzoek en talent (2015-2018)

Wetenschapsterrein

Exacte en Natuurwetenschappen

Contact

Dr. Linda Jongbloed Dr. Linda Jongbloed +31 (0)70 3494600 ew_top_c1@nwo.nl