TOP-subsidies voor vrij onderzoek in astronomie, informatica en wiskunde

De ronde TOP-Subsidies voor vrij onderzoek in astronomie, informatica, en wiskunde is opgedeeld in twee compartimenten. Compartiment 1 is een beurs voor senior onderzoekers met een bewezen track record. Compartiment 2 is een beurs voor junior onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan.

Let op: De TOP subsidie ronde voor 2017 is per 21 juli 2017 gesloten. Het is niet langer mogelijk om aanvragen voor deze ronde in te dienen, zowel binnen TOP Compartiment 1 als TOP Compartiment 2. Aanvragen die vóór of op 20 juli 2017 zijn ontvangen worden beoordeeld; aanvragen die na 20 juli binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.

Vanaf 2017 geldt voor deze financiering doorlopende indiening. Zie programmapagina voor een indicatie van het nog beschikbare budget.

Waarvoor

Deze competitie is bestemd voor aanvragen voor vernieuwend en risicovol wetenschappelijk onderzoek met een vraagstelling die van hoge kwaliteit en wetenschappelijke urgentie is. Aanvragen dienen aantoonbaar belangrijk te zijn voor astronomie, informatica en/of wiskunde.

Wanneer

In 2017 kunnen aanvragen voor TOP-subsidies doorlopend ingediend worden. Wanneer de beschikbare middelen zijn uitgeput voor die datum, zal deze aanvraagronde worden gesloten.

Kies een financieringsinstrument

Kenmerken

Type

Persoonsgebonden

Status

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Sluitingsdatum

Doorlopend aanvragen

Budget

5 miljoen euro

Speerpunt

Vrij onderzoek en talent (2015-2018)

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen

Contact

Damen, Mw. M. Damen, Mw. M. 070 344 0923 ew_top_c1@nwo.nl