Scenarios of biodiversity and ecosystem services - BiodivScen

Als onderdeel van de internationale activiteiten in de aard- en levenswetenschappen neemt NWO deel aan een internationale call op het gebied van biodiversiteit en ecosysteem diensten. De call "Scenarios of biodiversity and ecosystem services" (BiodivScen) is een gezamenlijke activiteit van het Belmont Forum (www.belmontforum.org) en BiodivERsA (www.biodiversa.org). Nederlandse onderzoekers kunnen aan de call meedoen als onderdeel van internationale consortia. De afhandeling van aanvragen verloopt via het internationale call secretariaat van BiodivScen.

Waarvoor

BiodivERsA en het Belmont Forum organiseren beide regelmatig calls for proposals voor pan-Europese en wereldwijde onderzoeksprojecten. De huidige call is de eerste gezamenlijke activiteit van deze twee initiatieven en wordt georganiseerd als onderdeel van het ERA-net COFUND BiodivScen onder Horizon2020. De call is gericht op de ontwikkeling van toekomstscenario's voor biodiversiteit en ecosysteem diensten. 

Voor wie

Financiering kan worden aangevraagd door hoogleraren, universitair (hoofd)docenten of onderzoekers met een gelijkwaardige positie die in dienst zijn bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut (cf. Open Programma NWO-ALW). 

Wat aanvragen

U kunt financiering aanvragen voor de kosten van het onderzoek; zoals aanstelling van personeel (post-doc) en materiële voorzieningen (verbruiksgoederen, reiskosten e.d.) en veldwerk. Licht elke kostensoort apart toe in uw aanvraag.

Een individuele Nederlandse onderzoeker kan maximaal 200.000 euro aanvragen, bestaande uit maximaal 183.621 euro voor personeel (post-doc 2,5 jaar full-time) en maximaal 40.000 euro (max. 20% van het totaal aangevraagde budget) voor materiële kosten (verbruiksgoederen, veldwerk en netwerk kosten).

Het maximale aantal (subsidie vragende) Nederlandse deelnemers per consortium is één. Dit leidt tot een maximale NWO-financiering van 200.000 euro per consortium. 

De maximale projectduur is 3 jaar. 

Wanneer

  • De deadline voor het indienen van preproposals (verplicht) was 1 december 2017, 17:00 uur (Midden-Europese tijd).
  • De deadline voor het indienen van full proposals was 9 maart 2018, 17:00 uur (Midden-Europese tijd).

Beoordeling

Criteria

Voorstellen kunnen, als onderdeel van een consortium, uitsluitend worden ingediend bij het call secretariaat van BiodivScen, volgens de instructies in de call announcement en gebruik makend van het door BiodivScen beschikbaar gestelde aanvraagformulier. 

De beoordelingscriteria voor pre-proposals en full proposals zijn beschikbaar in de call announcement.

Alle call documenten zijn beschikbaar via de BiodivERsA en Belmont Forum websites.

Procedure

De beoordelingsprocedure wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het ERA-net COFUND BiodivScen. Het NWO Domeinbestuur Exacte en Natuurwetenschappen neemt een besluit over de te honoreren Nederlandse voorstellen. Deze beslissing zal zijn gebaseerd op de ranking welke door het ERA-net BiodivScen wordt vastgesteld. 

Meer informatie over de beoordelingsprocedure is te vinden in de call announcement die beschikbaar is via de BiodivERsA en Belmont Forum websites.

Meer informatie

Het is verplicht voor indiening van een pre-proposal contact op te nemen met het funding organisation contact point voor deze call om de ontvankelijkheidscriteria te bespreken.

Kenmerken

Status

Langdurig gesloten voor aanvragen

Sluitingsdatum

9 maart 2018 17:00

Type

Persoonsgebonden

Budget

800.000 euro

Wetenschapsterrein

Exacte en Natuurwetenschappen

Speerpunt

Internationaal samenwerken (2015-2018)

Partners

Mincyt (Argentina), FWF (Austria), BELSPO (Belgium), FAPESP (Sao Paulo, Brazil), BNSF (Bulgaria), NSERC (Canada), FRQ (Quebec, Canada), ETAG (Estonia), AKA (Finland), ANR (France), DFG, DLR-PT (Germany), FM (Hungary), Irish EPA (Ireland), PASRES (Ivory Coast), RCL (Lithuania), RCN (Norway), NCN (Poland), FCT (Portugal), UEFISCDI (Romania), SAS (Slovakia), MINECO (Spain), FORMAS (Sweden), SNSF (Switzerland), TÜBITAK (Turkey), NSF (United States)

Contact

Drs. Martijn Los Drs. Martijn Los +31 (0)70 3440508 m.los@nwo.nl