Interdisciplinaire consortia van wetenschappers en publieke/private partijen kunnen financiering aanvragen voor onderzoek naar de mogelijkheden van big data ten behoeve van de opsporing en preventie van hart- en vaatziekten. Participatie van eindgebruikers (burgers, patiënten en / of (zorg)professionals) is daarbij een vereiste.
Consortia van academische onderzoekers, private partners zoals bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en publieke onderzoeksinstellingen zoals TNO kunnen financiering aanvragen voor innovatief, transdisciplinair onderzoek naar complexe systemen, zodat de creatieve professional meer handvatten krijgt voor de ontwikkeling van oplossingen voor persistente maatschappelijke problemen die niet met conventionele manieren van besturen of ontwerpen op te lossen zijn.
Met de Crossover call financiert NWO onderzoek in publiek-private samenwerking (PPS) dat gericht is op maatschappelijke uitdagingen, waarbij de onderzoeksthema's meerdere topsectoren verbinden. De call staat open voor alle wetenschappelijke disciplines. Breed samengestelde interdisciplinaire consortia, bestaande uit onderzoekers en publieke en private partners, kunnen onderzoeksvoorstellen als een samenhangend project indienen.
NWO en het TKI Dinalog hebben besloten om de ontwikkeling van een aantal Duurzame Living Labs met een NWO Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI) benadering te faciliteren voor de Topsector Logistiek, waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij de Topsector Water & Maritiem en de Topsector Energie. Middelen kunnen worden aangevraagd om de living labs verder te ontwikkelen en onderzoek in deze living labs op te zetten en uit te voeren met een stevig interdisciplinair samengesteld consortium. Voor meer informatie zie de call for proposals.
Onderzoekers verbonden aan Nederlandse kennisinstellingen kunnen financiering aanvragen voor de organisatie van matchmakingbijeenkomst(en) binnen een of meerdere van de 25 NWA-routes uit het portfolio voor Onderzoek en Innovatie. De bijeenkomsten hebben tot doel om (nieuwe) kennisketenbrede consortia te vormen en voorstellen voor vernieuwend onderzoek te ontwikkelen. Per initiatief kan een bedrag van maximaal € 10.000,- worden aangevraagd.