Het programma Creatieve industrie - KIEM is gericht op het financieren van kortlopend fundamenteel en industrieel onderzoek. Onderzoekers kunnen namens een consortium financiering aanvragen voor dit instrument.
Dit financieringsinstrument biedt de mogelijkheid om binnen één project fundamenteel en praktijkgericht cybersecurity onderzoek uit te voeren. Voor de aanvraag wordt een consortium gevormd, waarin tenminste een erkende kennisinstelling en tenminste een niet academische private co-financier participeert.
NWO en het TKI Dinalog hebben besloten om de ontwikkeling van een aantal Duurzame Living Labs met een NWO Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI) benadering te faciliteren voor de Topsector Logistiek, waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij de Topsector Water & Maritiem en de Topsector Energie. Middelen kunnen worden aangevraagd om de living labs verder te ontwikkelen en onderzoek in deze living labs op te zetten en uit te voeren met een stevig interdisciplinair samengesteld consortium. Voor meer informatie zie de call for proposals.
Consortia van kennisinstellingen en bedrijven uit de watersector, desgewenst aangevuld met andere partners, kunnen voorstellen indienen voor innovatieve onderzoeksprojecten op het gebied van watertechnologie. Bij honorering zullen de projecten in de laboratoria van Wetsus in Leeuwarden worden uitgevoerd. Het betreft publiek private samenwerking waarbij NWO de helft van de financiering bijdraagt; consortiumpartners moeten de andere 50% van de integrale projectkosten bijdragen.
In de Partnership call Mastering Complexity (MasCot) financiert NWO domein Toegepaste en Technische Wetenschappen samen met het Embedded Systems Innovation (ESI) Centrum van TNO inzichtgevend en innovatief onderzoek in de volgende generatie van engineering methodologieën die helpen bij het beheersen van de toenemende mate van complexiteit van high-tech systemen.
Onderzoekers met een vaste of tenure-track aanstelling kunnen financiering aanvragen voor materialenonderzoek.
Onderzoekers verbonden aan Nederlandse kennisinstellingen kunnen financiering aanvragen voor de organisatie van matchmakingbijeenkomst(en) binnen een of meerdere van de 25 NWA-routes uit het portfolio voor Onderzoek en Innovatie. De bijeenkomsten hebben tot doel om (nieuwe) kennisketenbrede consortia te vormen en voorstellen voor vernieuwend onderzoek te ontwikkelen. Per initiatief kan een bedrag van maximaal € 10.000,- worden aangevraagd.
Onderzoekers uit alle vakgebieden kunnen via het Open Technologieprogramma voorstellen indienen voor toepassingsgericht technisch-wetenschappelijk onderzoek. Doel van dit programma is het realiseren van kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers. Voor bedrijven en partners biedt het een laagdrempelige manier om aan te sluiten bij toepassingsgericht onderzoek. Dit kan door het leveren van een financiële of materiële bijdrage.
Hogescholen kunnen financiering aanvragen voor onderzoeksprojecten die in samenwerking met mkb-bedrijven worden uitgevoerd. RAAK-mkb richt zich op het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.
Hogescholen kunnen financiering aanvragen voor het verbinden van regionale samenwerkingsverbanden van leraren, lerarenopleiders en lectoren/onderzoekers met een landelijk samenwerkingsverband van lectoren/onderzoekers op één thema. De financiering is bedoeld voor het uitvoeren van plannen die gericht zijn op het versterken van de infrastructuur en organisatie om de impact van praktijkgericht onderzoek in de praktijk en op de wetenschappelijke kennisbasis te versterken.
Meer eenduidigheid en onderlinge aansluiting tussen domeinen voor multidisciplinaire aanvragen