Interdisciplinaire consortia van wetenschappers en publieke/private partijen kunnen financiering aanvragen voor onderzoek naar de mogelijkheden van big data ten behoeve van de opsporing en preventie van hart- en vaatziekten. Participatie van eindgebruikers (burgers, patiënten en / of (zorg)professionals) is daarbij een vereiste.
Met de Crossover call financiert NWO onderzoek in publiek-private samenwerking (PPS) dat gericht is op maatschappelijke uitdagingen, waarbij de onderzoeksthema's meerdere topsectoren verbinden. De call staat open voor alle wetenschappelijke disciplines. Breed samengestelde interdisciplinaire consortia, bestaande uit onderzoekers en publieke en private partners, kunnen onderzoeksvoorstellen als een samenhangend project indienen.
Interdisciplinaire en kennisketenbrede consortia worden opgeroepen tot het indienen van onderzoeksvoorstellen die het brede en vernieuwende karakter van de NWA tot uitdrukking brengen.
(Jonge) Onderzoekers uit de hele kennisketen kunnen financiering aanvragen voor risicovolle en kleinschalige projecten met een potentie voor maatschappelijke impact.
Onderzoekers verbonden aan Nederlandse kennisinstellingen kunnen financiering aanvragen voor de organisatie van matchmakingbijeenkomst(en) binnen een of meerdere van de 25 NWA-routes uit het portfolio voor Onderzoek en Innovatie. De bijeenkomsten hebben tot doel om (nieuwe) kennisketenbrede consortia te vormen en voorstellen voor vernieuwend onderzoek te ontwikkelen. Per initiatief kan een bedrag van maximaal € 10.000,- worden aangevraagd.
Gepromoveerde onderzoekers werkzaam aan een Nederlandse kennisinstelling kunnen financiering aanvragen voor het repliceren van 'hoeksteenonderzoek' in de disciplines van het NWO Domein SGW en van ZonMw.
Gezamenlijke projecten en seminars van onderzoekers uit China en Nederland komen in aanmerking voor financiering uit het Joint Scientific Thematic Research Programme.
Vanuit Samenwerking China - JSTP is financiering beschikbaar voor gezamenlijke onderzoeksprojecten in onderzoeksgebieden waarin zowel Nederland als China excelleren. Ieder jaar wordt een specifiek thema gekozen.
Publiek gefinancierde kennisinstellingen, die zijn opgenomen in de doelgroepenlijst en Europese middelen verwerven binnen Horizon 2020, komen in aanmerking voor een financiering via de regeling Stimulering Europees Onderzoek (SEO-regeling).