Financiering vinden

NWO investeert jaarlijks bijna 1 miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Wetenschappers en onderzoeksinstellingen kunnen een aanvraag voor financiering van onderzoeksprojecten en grote apparatuur en databases indienen zodra NWO een oproep om onderzoeksvoorstellen in te dienen (call for proposals) publiceert. In dit gedeelte van de website vindt u de financieringsmogelijkheden die openstaan via NWO.

Alle calls

Bekijk op welke calls u kunt reageren. Maak daarbij handig gebruik van de filter. Op de callpagina kunt u de voorwaarden voor aanvragen terugvinden in het document call for proposals. Calls blijven nog tot 9 maanden na het verstrijken van de deadline op de website staan met de status 'gesloten'.

Zoek in alle calls

Binnenkort verwacht

In de sectie Binnenkort verwacht vindt u de calls terug, die gepubliceerd zijn, maar nog niet opengesteld voor aanvragen.

Bekijk welke calls binnenkort open gaan

Integrale callplanning

De callplanning biedt een overzicht van open calls en vooraankondigingen van toekomstige calls.

Integrale callplanning

Financiering aanvragen, hoe werkt dat?

Zodra NWO een oproep (call) publiceert voor het indienen van projectvoorstellen, kunt u een financieringsaanvraag indienen.  Lees hieronder hoe de aanvraagprocedure is ingericht, vanaf uw aanvraag tot het besluit.

Financiering aanvragen

Maatregelen NWO rondom coronavirus

NWO handelt in lijn met de maatregelen die het kabinet neemt in de aanpak van het coronavirus. Dit heeft gevolgen voor financieringsrondes, lopend onderzoek en beleid van NWO. Houd deze webpagina in de gaten voor de meest actuele stand van zaken.

Maatregelen NWO rondom coronavirus

Samenwerken

NWO stimuleert verschillende vormen van samenwerking. Naast samenwerken met verschillende ministeries, grote maatschappelijke organisaties of bedrijven stimuleert NWO ook de samenwerking tussen onderzoekers en kleinere partijen.

Samenwerken in onderzoek