Routebeschrijving NWO Utrecht

NWO Utrecht, Van Vollenhovenlaan 659-661, 3527 JP Utrecht

Algemeen

Het kantoor van NWO Utrecht ligt in de Utrechtse wijk Kanaleneiland aan het 5 Mei Plein, in het zuidwesten van de stad. NWO Utrecht bevindt zich in het metaalkleurige gebouw tegenover winkelcentrum Kanaleneiland. De ingang is aan de achterkant van het gebouw, aan de Van Vollenhovenlaan.  Komt u met de auto? Houd dan rekening met ernstige verkeershinder. 

Verkeershinder

NWO Utrecht is minder goed bereikbaar met de auto door de aanleg van de vrije busbaan Transwijk. Vooral tussen het 5 Mei Plein en het Anne Frankplein zorgen de werkzaamheden tot 1 mei voor ernstige verkeersoverlast.  Wij raden u aan om naar NWO Utrecht te rijden vanuit de richting Amsterdam of Den Bosch via de A2. Als u NWO Utrecht verlaat, rij dan ook via de A2 terug en vervolg daarna uw weg.

Kijk voor actuele informatie, reistips en alternatieve vervoersmogelijkheden op de onderstaande websites:

Sneltram

  • Sneltram van Utrecht Centraal Station (Jaarbeursplein) naar Nieuwegein-Zuid of IJsselstein (beide zijn goed: halte5 Mei Plein). Loop langs de rechterkant van het NWO-gebouw naar de entree aan de achterkant.

Met de auto

Vanuit de richting Amsterdam, Den Bosch

Neem op de A2 ter hoogte van Utrecht afrit nummer 8 (Centrum). Daar houdt u de richting Centrum aan en u volgt de Ds. Martin Luther King laan. Houd rechts aan. U rijdt over een brug (over het water) en daarna neemt u direct de afslag rechts (ga NIET rechtdoor op de fly-over). Ga vervolgens bij de verkeerslichten rechts, de Beneluxlaan op. In de middenberm ligt een trambaan.

Om de verkeershinder te vermijden, slaat u op de Beneluxbaan bij de eerste verkeers-lichten linksaf de Admiraal Helfrichlaan in. Vervolgens slaat u rechtsaf naar de Van Bijnkershoeklaan. Dan slaat u weer rechtsaf naar de Telderslaan. En vervolgens slaat u linksaf de Van Vollenhovenlaan in. U rijdt tot het einde van de straat en dan vindt u NWO Utrecht (metaalkleurig gebouw) aan uw rechterhand.

Vanuit de richting Arnhem

Wij raden u aan om niet via de A12 richting NWO Utrecht te rijden, maar vanuit de richting Amsterdam, Den Bosch (via de A2).

Komende vanaf de A12 volgt u bij knooppunt Lunetten de borden Utrecht Centrum en Jaarbeurs. U komt dan op de parallelweg van de A12 waar u de tweede afrit neemt (Jaarbeurs, Kanaleneiland). Bij de verkeerslichten aan het eind van de afrit gaat u rechtsaf, de Europalaan op. Volg deze tot de eerste rotonde en rij die driekwart rond.

U komt dan op de Beneluxlaan. In de middenberm ligt een trambaan. U blijft de Beneluxlaan volgen tot de eerstvolgende rotonde. Rechts voor u ziet u het metaalkleurige kantoor van NWO Utrecht. Ga bij de rotonde rechtsaf en bij de eerste zijstraat linksaf. Rij gelijk daarna links de parallelweg op en rij terug tot u weer bij het kantoor bent.

Vanuit de richting Den Haag, Rotterdam

Komende vanaf de A12 volgt u bij knooppunt Oudenrijn de richting Amsterdam en u komt op de parallelweg van de A2. Houd rechts aan en neem de eerstvolgende afrit nummer 8 (Centrum) en ga bij de verkeerslichten rechtsaf, de Ds. Martin Luther King laan op.

U rijdt daarna zoals onder Amsterdam, Den Bosch staat beschreven.

Vanuit de richting Hilversum, Breda

Wij raden u aan om niet via de A12 richting NWO Utrecht te rijden, maar vanuit de richting Amsterdam, Den Bosch (via de A2).

Komende vanaf de A27 volgt u bij knooppunt Lunetten de borden Ring Utrecht en Jaarbeurs. U komt dan op de parallelweg van de A12 waar u de tweede afrit neemt (Jaarbeurs, Kanaleneiland).

Bij de verkeerslichten aan het eind van de afrit gaat u rechtsaf en volgt u verder de beschrijving onder Arnhem.

Vanuit de richting Amersfoort

Wij raden u aan om niet via de A12 richting NWO Utrecht te rijden, maar vanuit de richting Amsterdam, Den Bosch (via de A2).

Komende vanaf de A28 neemt u op knooppunt Rijnsweerd de A27 (ring Utrecht, richting Den Haag). Op knooppunt Lunetten volgt u de richting Ring Utrecht en Jaarbeurs. U komt dan op de parallelweg van de A12 waar u de tweede afrit neemt (Jaarbeurs, Kanaleneiland).

Bij de verkeerslichten aan het eind van de afrit gaat u rechtsaf en volgt u verder de beschrijving onder Arnhem.

Elektrische oplaadpaal

U vindt vlakbij het kantoor één openbare oplaadpaal aan de Van Vollenhovenlaan 451, vlak voor de ingang van zorgcentrum ERC De Keizershof (het gebouw naast het NWO-kantoor).