Week van het Caribisch Onderzoek

  • t/m
Programa provishonal

In de week van 14-18 juni 2021 organiseert NWO de Week van het Caribisch Onderzoek.

Registratie voor deze week is gesloten.
Vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via caribbean2021@nwo.nl.

Deze eerste keer organiseren we een programma waarin we een aantal onderzoeken uitlichten, de community bij elkaar brengen, een adviesrapport presenteren en ons gezamenlijke online community platform lanceren. Vanwege het tijdsverschil zal het programma plaatsvinden in de ochtend op de Caribische eilanden en in de middag in Nederland. We kijken er naar uit u digitaal te mogen verwelkomen.

Overzicht van het programma

Maandag 14 juni 14:15 – 16:35  uur
Een interactieve openingssessie met presentaties van recent toegekende onderzoeken. Opening door Marcel Levi, voorzitter NWO en Marjan Hammersma, Secretaris-Generaal van het ministerie van OCW. Gevolgd door presentaties van Francio Guadeloupe, Ashley Duits, Antonio Báez and Mark Vermeij. Moderator: Stacey Mac Donald.

Dinsdag (u kunt zich niet voor deze dag registreren)
‘Week van de Wetenschap’ op scholen. Onderzoekers praten met scholieren over wetenschap en onderzoek.

Woensdag 14:15 – 16:20 uur (voertaal op woensdag is Nederlands)
Presentatie rapport Bijker-Wuite over de toekomst van het CNSI en hun advies. De minister van OCW neemt het rapport in ontvangst. Na een korte pauze volgt het tweede onderdeel van de dag: een open debat  over de toekomst van Caribisch onderzoek: kansen en uitdagingen. Met Samira Rafaela, Gert Oostindie, Soraya Verstraeten, Antonio Carmona Baez, Wiebe Bijker en een online tribune voor het publiek. Moderator: Paul Comenencia.

Donderdag & vrijdag 14:15 – 17:30 uur
Online tweedaags wetenschappelijk symposium georganiseerd in samenwerking met CARAF.
Het symposium bestaat uit plenaire presentaties van Rocca Chin-On, Julian Isenia, Eric Mijts en  Shacara Blake. Verder zijn er poster presentaties, pitches en netwerk- en sociale componenten zoals speeddates en spatial chat. Tijdens het symposium zal ook de lancering van een online community platform plaatsvinden.