Kick-off bijeenkomst‘ Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’

  • 13 april 2021, 13:00 - 14:15 uur
Banner_transitie-naar-een-duurzaam-voedselsysteem

Op 13 april vindt de online kick-off plaats van het onderzoeksprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. In samenwerking met landbouw- en voedselpartijen gaat dit programma onderzoeken wat duurzame voedselsystemen zijn en hoe we de transitie naar een duurzaam voedselsysteem in Nederland kunnen versnellen. De kick-off zal u vooral inzicht geven hoe experts uit de wetenschap en praktijk zich de komende drie jaar zullen inzetten voor deze transitie.

Ruim dertig wetenschappers werken samen met bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken in het projectconsortium. We kijken ernaar uit om u mee te nemen in onze ambities om te komen tot een beter begrip van het Nederlandse voedselsysteem, een nieuw ontwerp voor een duurzaam toekomstig voedselsysteem en sturingsmechanismen om de transitie naar zo’n voedselsysteem te realiseren.

Zowel de demissionaire minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) als van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geven in een videoboodschap aan wat de rol en toegevoegde waarde is van dit thematische onderzoeksprogramma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Professor Olivier De Schutter, onder andere co-chair International Panel of Experts on Sustainable Food Systems, zal een keynote houden ‘Towards sustainable food: three conditions for a successful transition’. Daarnaast zal de opzet en aanpak van dit NWA-programma kort worden toegelicht door Anita Hardon, bestuurslid van NWO, en Rob Hamer, voorzitter van de begeleidingscommissie.

U kunt zich aanmelden voor de kick-off via onderstaand formulier. Daags voor de kick-off ontvangt u een link om de online bijeenkomst bij te wonen. Het programma start om 13:00 uur en eindigt om 14:15 uur.

Graag tot ziens bij de kick-off!

De inschrijving is inmiddels gesloten