DutchBiophysics

  • Maandag 11 en dinsdag 12 oktober 2021

DutchBiophysics is dé jaarlijkse tweedaagse conferentie over moleculaire en cellulaire biofysica. Het doel van de conferentie is om alle Nederlandse onderzoeksgroepen in deze twee vakgebieden van de biofysica samen te brengen. De volgende editie van DutchBiophysics vindt plaats op maandag 11 en dinsdag 12 oktober 2021.

Programma

Het programma van DutchBiophysics bestaat uit een keynote presentatie, diverse plenaire sessies met genodigde nationale en internationale sprekers, parallelle sessies en posterpresentaties op diverse specifieke thema's.

Tijdens de conferentie worden de BioPM Thesis Prijs en de BioPM Poster prijs uitgereikt door Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM).

Thema's

De thema’s omvatten de biofysica van levende cellen en hun membranen, het cytoskelet, moleculaire motoren, DNA en RNA eiwit interacties, theoretische biofysica, systeembiologie en netwerken, fotosynthese, en nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van licht- en elektronmicroscopie, imaging en spectroscopie, force probes, (bio)chemische synthese, nanotechnologie, en biomedische technologie.

Organisatie

DutchBiophysics wordt georganiseerd en gesponsord door NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Microscopie (NVvM), de Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM), en de Dutch Society for Cell Biology (DSCB).

Contact

U kunt contact opnemen met de organisatie via biophysics@nwo.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de conferentie vindt u op het Engelstalige gedeelte van de NWO-website.