Implementatierichtlijnen Plan S

Op donderdag 31 januari 2019 organiseerden NWO en ZonMw, met medewerking van VSNU en KNAW, een consultatiebijeenkomst over de implementatierichtlijnen voor Plan S. De implementatierichtlijnen zijn een verdere uitwerking van de in september 2017 bekend gemaakte ambities van Plan S.

Tijdens de bijeenkomst  in de Jaarbeurs (Utrecht) kwamen ruim 250 jonge onderzoekers, senior-onderzoekers, bestuurders, bibliothecarissen en vele anderen bij elkaar, om van gedachten te wisselen over Plan S. Er waren gesproken columns met uiteenlopende invalshoeken, en in plenaire discussies konden alle aanwezigen zich uitspreken over een aantal onderwerpen. De presentaties die tijdens de consultatiebijeenkomst werden gehouden zijn hier terug te zien.

Feedback richting cOAlition S

Op basis van deze bijeenkomst en eerder ontvangen reacties, heeft NWO een verslag opgesteld. Dit verslag is gestuurd naar cOAlition S, als onderdeel van het consultatietraject over de richtlijnen voor de implementatie van Plan S.


Presentaties


Programma


Contact

Hans de Jonge, beleidsmedewerker Open science en Kwaliteit Hans de Jonge, beleidsmedewerker Open science en Kwaliteit +31 (0) 70 3494388 h.dejonge@nwo.nl

Contact

Dhr. O.R. (Olivier) Morot (voor mediavragen) Dhr. O.R. (Olivier) Morot (voor mediavragen) t: +31 (0)6 53175 377 o.morot@nwo.nl