Man en vrouw in overleg

Arbeidsvoorwaarden

Wie kwaliteit vraagt, moet zelf ook kwaliteit leveren. Daarom biedt NWO een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden.

Naast goede arbeidsvoorwaarden willen we je ook een goed werk- en leerklimaat bieden.  Zo wil NWO als wetenschapsfinancier van divers onderzoek ook een werkgever zijn van personeel met divers talent. Dit diverse personeelsbestand vormt de motor van onze organisatie. We weten uit onderzoek dat door de inzet van divers talent de kwaliteit van het werk en de innovatiekracht toeneemt. Zo helpen we met al onze medewerkers de maatschappij verder.

Arbeidsvoorwaarden op maat

We betalen een marktconform salaris, inclusief een dertiende maand en een vakantie-uitkering. Ook het pensioen is goed geregeld: NWO betaalt tweederde deel van de pensioenpremie. Daarnaast biedt NWO 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer, om duurzame keuzes te stimuleren. In onze vacatures geven we altijd een salarisindicatie.  In een arbeidsvoorwaardengesprek dat we met je houden nadat je bent geselecteerd voor een functie, lopen we alle arbeidsvoorwaarden van NWO langs en zorgen we voor maatwerk. Zo is het onder voorwaarden mogelijk verlofuren te kopen of te verkopen, voordelig een (elektrische) fiets aan te schaffen of een extra tegemoetkoming in de reiskosten aan te vragen. Een goed begin is het halve werk.

Opleiding en ontwikkeling

NWO is een ambitieuze organisatie. Om die ambities waar te maken, hebben we goed opgeleide mensen nodig. Daar investeren we dan ook graag in. Medewerkers krijgen volop mogelijkheden zich verder te ontwikkelen. NWO biedt een breed scala aan opleidingen, faciliteert interne mobiliteit en tijdelijke uitwisseling met andere werkgevers. Medewerkers die het toekomstperspectief (nog) niet duidelijk op het netvlies hebben, worden gestimuleerd zich te ontwikkelen met behulp van loopbaanbegeleiding of een coaching traject. We vinden het belangrijk dat er uitdaging en perspectief zit in je werk, dat er op regelmatige basis (maar minimaal 1x per jaar) een gesprek plaatsvindt over je behaalde werkresultaten en over je persoonlijke-  en functieontwikkeling. Ook is er flexibiliteit mogelijk in waar en wanneer je je werk levert. Met een inwerkprogramma op de afdeling waar je gaat werken,  zorgen we voor een goede landing.