NWO-subsidie voor de Open Library for Humanities

2 september 2020

De Open Library of Humanities (OLH) ontvangt een driejarige subsidie voor het Library Partnership Subsidy systeem. OLH is een academische open-access platform zonder kosten voor de auteurs die daar publiceren.

NWO hecht grote waarde aan Open Access en zet zich in om die transitie te realiseren. Een duurzame financiering van digitale infrastructuren is daarvoor essentieel. Waar mogelijk probeert NWO daaraan bij te dragen. Vandaag maakt NWO bekend dat het een driejarig partnerschap aangaat met de Open Library of the Humanities. OLH is een hoogwaardig Open Access platform in de geesteswetenschappen.

“Er zijn verschillende routes naar Open Access en verschillende businessmodellen die aan de transitie kunnen bijdragen”, aldus Stan Gielen, voorzitter Raad van Bestuur van NWO. “Ook niet-commerciële modellen waar auteurs geen APC’s (Article Processing Charges) hoeven te betalen – het zogenaamde Diamanten model. De OLH is een hoogwaardig publicatieplatform in de geesteswetenschappen gebaseerd op een vernieuwend Diamanten businessmodel waardoor auteurs zonder kosten kunnen publiceren. We zijn blij OLH de komende drie jaar te steunen”.

Professor Martin Paul Eve, CEO van de Open Library of Humanities onderstreept het belang van deze steun vanwege het belang dat met name in de geesteswetenschappen wordt gehecht aan het Diamanten Open Access model.  

Lees ook


Bron: NWO