Money follows Cooperation nu ook met Zwitserland

1 juli 2020

De Swiss National Science Foundation (SNSF) en NWO hebben een bilaterale Money follows Cooperation (MfC) overeenkomst getekend.

Foto: SofieLayla Thal

Vanaf 1 juli 2020 wordt het voor Nederlandse en Zwitserse onderzoekers eenvoudiger om samen onderzoeksvoorstellen in te dienen. Bij het aanvragen van een Money follows Cooperation-module met een Zwitserse medeaanvrager hoeft de aanvrager niet meer aan te tonen dat de expertise niet in Nederland aanwezig is. Bovendien kunnen Nederlandse onderzoekers in een Zwitsers consortium worden gefinancierd.

NWO maakt met like-minded zusterorganisaties wederzijdse afspraken rond Money follows Cooperation. Er is bij deze afspraken altijd sprake van reciprociteit, waardoor Nederlandse onderzoekers ook in een internationaal consortium kunnen indienen bij de zusterorganisatie.

In 2019 heeft NWO met de Research Council of Norway (RCN) een vergelijkbare wederzijdse Money follows Cooperation-overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst is ingegaan op 1 juli 2019.

De Zwitserse SNSF schenkt op haar website ook aandacht aan de nieuwe MfC-overeenkomst

Lees ook


Bron: NWO

Contact

Sebastiaan den Bak (bureau raad van bestuur) Sebastiaan den Bak (bureau raad van bestuur) +31 (0)70 3440693 s.denbak@nwo.nl

Contact

Poppy Savenije (voor mediavragen) Poppy Savenije (voor mediavragen) t: +31 (0)6 83893713 p.savenije@nwo.nl