Jan de Boer wordt nieuw lid raad van bestuur NWO

13 juli 2020

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Jan de Boer benoemd als lid van de raad van bestuur bij NWO. Hij wordt tevens de nieuwe voorzitter voor het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen, met ingang van 1 september 2020.

Foto Jan de Boer

Prof. dr. Jan de Boer is hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1993 aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarna als postdoc in de Verenigde Staten gewerkt. Na deze periode keert hij terug naar Nederland en sindsdien is hij werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was betrokken bij diverse brede onderzoeksinitiatieven zoals GRAPPA, Delta ITP en DIEP. Jan de Boer speelde tevens een rol bij de inrichting van het domein Exacte en Natuurwetenschappen en is na de transitie lid geworden van het betreffende domeinbestuur.

Wisselingen in de raad van bestuur

Jan de Boer zal de huidige domeinvoorzitter Niek Lopes Cardozo opvolgen na zijn terugtreden per 1 september. Daarnaast loopt momenteel de werving voor een opvolger van de voorzitter van NWO, Stan Gielen. Ook zijn Margot Weijnen en Anita Hardon dit jaar nieuw toegetreden tot de raad van bestuur (respectievelijk op 1 maart 2020 en 1 juni 2020). Jeroen Geurts blijft lid van de raad van bestuur (benoemd in de tweede termijn tot 1 januari 2023), evenals Caroline Visser. 

Bron: NWO