Subsidieoproep ‘Wetenschap voor de Praktijk’ binnen COVID-19 Programma open

Beleids- en praktijkimpulsen voor oplossingen coronaproblemen

7 mei 2020

Vanaf vandaag kunnen onderzoeksinstellingen samen met (maatschappelijke) instellingen en ondernemingen of lokale overheden gezamenlijk een subsidie aanvragen om een praktisch probleem gerelateerd aan de coronacrisis en de maatregelen daartegen snel op te pakken. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van aanvragen voor deze subsidieoproep op 25 mei 2020, 19.00 uur.

Praktijkgerichte problemen

Organisaties zoals zorgorganisaties, bedrijven, scholen, lokale overheden en openbaar vervoer worden voor praktische problemen gesteld als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen daartegen. Door wetenschappelijke én praktijkkennis te combineren, kunnen onderzoeksvragen aangedragen worden die binnen korte tijd praktische problemen kunnen verminderen of oplossen.

Subsidieoproep

Deze kortlopende subsidieoproep  staat twee weken open voor aanvragen van samenwerkingsverbanden tussen onderzoeksinstellingen (universiteiten, hogescholen, instituten) en (maatschappelijke) instellingen, ondernemingen of lokale overheden. Wetenschappelijke organisaties kunnen in een samenwerkingsverband subsidie aanvragen voor de inzet van wetenschappelijke expertise of actieonderzoek in hun activiteiten, bedrijfsprocessen of lokale beleid gericht op het aanpakken van een probleem gerelateerd aan de coronacrisis. Per aanvraag is maximaal € 25.000,- beschikbaar voor projecten met een looptijd van maximaal 6 maanden. 

Planning subsidieronde

Voor deze subsidieronde geldt het volgende tijdpad:

  • Deadline indienen: 25 mei 2020, 19.00 uur (was 12:00uur)
  • Besluit toekenning: 5 juni 2020
  • Uiterlijke startdatum: 22  juni 2020

Het COVID-19 Programma

Het onderzoeksprogramma COVID-19 is gericht op onderzoek naar de effecten van de coronacrisis en de maatregelen tegen de coronapandemie. Er zijn drie aandachtsgebieden:

  1. Voorspellende diagnostiek en behandeling
  2. Zorg en preventie
  3. Maatschappelijke dynamiek

Subsidieoproepen voor onderzoek gericht op deze gebieden zijn op 1 en 6 mei 2020 online gegaan.

Meer informatie

Bron: NWO

Kenmerken

Programma

COVID-19 ('second wave')

Speerpunt

Onderzoek (2019-2022)

Contact

ZonMw COVID-19-team ZonMw COVID-19-team +31 (0)70 5150313 COVID19@zonmw.nl