NWO-call Corona: fast-track data gesloten

8 april 2020

Afgelopen vrijdag 3 april stelde NWO de call Corona: fast-track data open. De call biedt ruimte aan ongeveer 30 toekenningen. Inmiddels heeft NWO een dusdanige hoeveelheid aanvragen ontvangen, waardoor het volledig beschikbaar budget benut zal worden. Daarom is de call inmiddels gesloten.

De call ‘fast-track data’ is in het leven geroepen vanuit de NWO-domeinen Sociale en Geesteswetenschappen, Exacte en Natuurwetenschappen en Technische en Toegepaste Wetenschappen voor het vergaren van data die alleen nu, tijdens de COVID-19 crisis, kunnen worden verzameld, en dan specifiek voor andere dan medische en zorggerelateerde vraagstukken die zich tijdens de coronacrisis in de samenleving voordoen.

De belangstelling voor de call was groot. Vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines zijn financieringsaanvragen gedaan voor onderzoeken die zullen leiden tot belangrijke sets aan data.

Om onderzoekers snel van start te laten gaan met de projecten, streeft NWO ernaar om aanvragers binnen een werkweek uitsluitsel te geven. Binnen enkele werkdagen verwacht NWO meer informatie te kunnen geven over de gehonoreerde aanvragen.

Lees ook


Bron: NWO