Vooraankondiging Museumbeurzenprogramma, 3e ronde

4 maart 2020

Voor het programma Museumbeurzen wordt eind maart 2020 een nieuwe call gepubliceerd. Met dit instrument worden projecten gefinancierd die bijdragen aan het versterken van de wetenschapsfunctie van musea. De 1,3 miljoen onderzoeksfinanciering, ter beschikking gesteld door het Ministerie van OCW, is bedoeld voor onderzoek van, over en voor musea. Medewerkers van musea kunnen aanvragen indienen voor onderzoeksbeurzen en promotiebeurzen.

Vrouw in museum.

In 2014 en 2018 realiseerde NWO in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap al een programma Museumbeurzen, eveneens met het doel talentontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek in het museale veld bevorderen. Sindsdien zijn er veertien succesvolle projecten gerealiseerd.

Deze projecten zijn in 2018 in een publicatie gepresenteerd en tonen hoe vruchtbaar samenwerking tussen museumexperts en universitaire onderzoekers kan zijn.

Meer informatie over het laatste programma Museumbeurzen is te vinden op de NWO-website. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met Daan Olthoff via museumbeurzenNWO@NWO.nl.

Bron: NWO