Interviews subsidierondes NWO opgeschort, NWO-evenementen afgelast

13 maart 2020

NWO ziet zich gezien de maatregelen om het coronavirus in te dammen genoodzaakt enkele maatregelen rond het subsidieproces te nemen.

Wij doen dit omdat wij het belangrijk vinden om kandidaten, commissieleden en medewerkers niet te vragen om activiteiten te ondernemen die afgeraden worden door het kabinet en omdat wij ons de impact van onze beslissingen over aanvragen realiseren en daarom ook zeer zorgvuldig willen zijn. Door de vele terechte afzeggingen wordt dat laatste steeds moeilijker.

Interviewrondes opgeschort

NWO heeft besloten met onmiddellijke ingang de interviewrondes voor de lopende subsidierondes, zoals de Vidi, op te schorten. Iedereen die een uitnodiging heeft gekregen om geïnterviewd te worden, krijgt de komende dagen hierover persoonlijk bericht. Voor zover het zich nu laat aanzien, zullen de interviews enkele maanden worden uitgesteld

Vergaderingen beoordelingscommissies

Vergaderingen van beoordelingscommissies gaan in principe allemaal door, maar zullen niet fysiek gehouden worden. De maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april; op basis van de landelijke richtlijnen die op dat moment worden genomen, neemt ook NWO een besluit over het vervolg.

Nieuwe subsidierondes

Over het opstarten van nieuwe subsidierondes wordt de komende dagen een besluit genomen. Daarover volgt nader bericht op de website.

NWO realiseert zich terdege dat het uitstellen en opschorten van toekenningen en het vertraagd opstarten van nieuwe rondes gevolgen kan hebben voor aanvragers, maar ziet gezien de huidige omstandigheden geen andere mogelijkheid.

Evenementen

De bijeenkomsten en evenementen die NWO geprogrammeerd had, waaronder het NAC-congres en ICT.Open, zijn afgelast. Dit geldt voorlopig voor alle bijeenkomsten tot en met 6 april.

Blijf op de hoogte van alle maatregelen die NWO neemt rondom financiering in verband met het coronavirus.


Bron: NWO