Call met India over het reinigen van de Ganges en Agri-Water

Gezamenlijke call van NWO en DST

6 maart 2020

NWO, via het Merian Fund, en het Indiase Department of Science and Technology (DST) hebben een gezamenlijke call for proposals gelanceerd over ‘Cleaning the Ganga en Agri-Water’. De deadline voor indienen is 12 mei.

Wist u dat? Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus hebben DST en NWO besloten de call voor ‘Cleaning the Ganga en Agri-Water’ met als oorspronkelijke deadline 12 mei te onderbreken. Een maand nadat de Indiase en Nederlandse maatregelen zijn opgeschort, wordt de call hervat. DST en NWO zullen vervolgens het herziene tijdschema en nieuwe tijdlijnen bekendmaken. Het webinar, dat gepland stond op 8 april, wordt eveneens uitgesteld. Het laatste nieuws kunt u vinden op www.nwo.nl/corona

Foto: Shutterstock

CALL FOR PROPOSALS

'Cleaning the Ganga'richt zich met name op de impact van de landbouw op het Ganges-watersysteem en mogelijkheden voor interventies. Daarvoor zijn interdisciplinair onderzoek en innovatieve benaderingen nodig die bijdragen aan het reinigen van de Ganga, met name in verband met de impact van de landbouw op het Ganga-watersysteem in het Hindon-subbekken. Dit vereist een beter begrip van de impact van landbouw op de waterkwaliteit en beschikbaarheid van water in stroomgebieden.

Verder is de call gericht op kennis om effectieve interventies in het landbouwwaterbeheer te ontwikkelen om zo de negatieve effecten van landbouw te verminderen. Hieronder vallen tevens technische en niet-technische toepassingsgerichte oplossingen, net als de bestuurs- en beleidsaanbevelingen die nodig zijn voor duurzame implementatie.

Onderzoeksfocus

De volgende drie onderzoeksgebieden moeten naar verwachting allemaal - tot op zekere hoogte-  in onderzoeksvoorstellen worden behandeld:

  • Begrip, gegevens en monitoring van stroomgebiedsystemen
  • Interventies om het waterbeheer in de landbouw te verbeteren
  • Aanbevelingen voor implementatie

Over het Merian Fund

Het Merian Fund is een fonds voor internationale samenwerking met (opkomende) wetenschapslanden en ontwikkelingslanden. De rode draad in het Merian Fund is internationaal onderzoek ter bevordering van het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties wereldwijd.

Het Merian Fund werkt samen met zeven partners in vijf landen: FAPESP (Brazilië), NSFC en CAS (China), DST en DBT (India), RISTEKDIKTI (Indonesië) en NRF (Zuid-Afrika). WOTRO Science for Global Development is verantwoordelijk voor de uitvoering van de calls for proposals in het kader van het Merian Fund.

Bron: NWO