Peter Sampers benoemd als extern lid auditcommissie

7 januari 2020

Per 1 januari 2020 is prof.dr. (P.A.M.) Peter Sampers benoemd als extern lid van de auditcommissie van NWO. De instelling van een auditcommissie is vastgelegd in het reglement van de raad van toezicht. NWO heeft sinds 1 januari 2020 de status van organisatie van openbaar belang (oob).

De oob-status stelt strengere eisen aan de controle van de jaarrekening en de onafhankelijkheid van de accountants. Daarnaast zijn de aangewezen instellingen verplicht een auditcommissie in te stellen, waarbij in het geval van NWO ten minste één lid onafhankelijk moet zijn.

Over Peter Sampers

Peter Sampers is voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving en hoogleraar Financial Accounting aan de Open Universiteit in Heerlen en aan de Universiteit Maastricht. Hij is lid van de board van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) in Brussel. Peter heeft ervaring op het gebied van externe verslaggeving opgedaan in zijn werk als senior accounting officer bij DSM en als vicepresident policies and directives bij Philips Electronics. Als toezichthouder is hij momenteel actief als lid van de raad van commissarissen en voorzitter van de auditcommissie bij Servatius Wonen in Maastricht.

Lees meer


Bron: NWO